Пінгвін Аделі

Пінгвін Аделі

Пінгвін аделі

2 мови
Українська
Королівство
Клас
Родина
ВИДИ
Pygoscelis adeliae

Пінгві́н Аделі́ (Pygoscelis adeliae ) — вид пінгвінів, поширений на всьому узбережжі Антарктиди та антарктичних островах. Це один з найпівденніших видів морських птахів і один із найпоширеніших видів пінгвінів. Названий французьким дослідником Дюмоном д'Урвієм (фр. Dumont d'Urville) на ім'я своєї дружини, Аделі́ (Adélie ).

Де

Денні

М'

М'ясоїдні

Мо

Молюскоїдні

Ри

Рибоїдні

На

Напівводний

Не

Нелітаючі птахи

Al

Altricial

Пл

Плаваючі

На

Наземний

Ко

Конгрегаціні

Яй

Яйцекладні

Хи

Хижаки

Мо

Моногамні

Ко

Колоніальні

Ви

Високосоціальні

Мі

Мігрант

A

починається з

Зовнішній вигляд

Пінгвін Аделі — птах середніх розмірів, що не літає. Він ковзає по поверхні, як морська свинка. Довжина тулуба близько 70 см, вага близько 6 кг. Верх тіла чорний, черево біле. Навколо ока біле кільце.

Ареал

Географія

Континенти
Біогеографічні зони
WWF Біоми

Пінгвін Аделі гніздиться на узбережжі Антарктиди і найближчих до материка островах: Південних Шетландських і Оркнейських. Північніше 60° південної широти представники виду зустрічаються дуже рідко.

Показати більше

У 2018 році за допомогою супутників на островах Дангер на півночі Антарктичного півострова виявлено колонію у 1,5 млн пінгвінів, що є найбільшою колонією серед усіх пінгвінів. В цілому виявлено більш 751 тис. пар пінгвінів.

Показати менше
Пінгвін Аделі карта середовища проживання

Кліматичні пояси

Пінгвін Аделі карта середовища проживання
Пінгвін Аделі
Attribution-ShareAlike License

Звички та спосіб життя

З березня по жовтень пінгвін Аделі кочує в океані, віддаляючись від місць гніздування на 600—700 км. Пінгвін Аделі — дуже довірливий птах, своїми звичками іноді нагадує людину.

Сезонна поведінка
Спів птаха

Дієта та харчування

Основне живлення пінгвінів Аделі — криль, але вони їдять також рибу.

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Пінгвіни Аделі виховують своїх пташенят під час полярного літа на прилеглих до Антарктиди островах. Там птахи будують гніздо з дрібних камінчиків. Аделі відкладають яйця і починають їх насиджувати. У кладці зазвичай два яйця. Коли вилуплюються пташенята, вони вже вміють плавати.

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися