Чоботар американський

Чоботар американський

Чоботар американський

2 мови
Українська
Королівство
Клас
Родина
ВИДИ
Recurvirostra americana

Чоботар американський (Recurvirostra americana ) — вид сивкоподібних птахів родини чоботарових (Recurvirostridae).

Су

Сутінковий

Вс

Всеїдні

На

Наземний

Бо

Болотні птахи

Пр

Прекоціальний

Ко

Конгрегаціні

Мо

Моногамні

Со

Соціальний

Пе

Перелітні

Ко

Колоніальні

Мі

Мігрант

A

починається з

Зовнішній вигляд

Птах завдовжки 41-51 см, розмах крил до 68 см, вагою 215—476 г. Голова, шия та груди коричнево-помаранчевого кольору. Черево рожеве, ближче до хвоста стає білим. Крила, спина, хвіст чорні з широкою білою смугою на крилах. Довгий чорний дзьоб сильно загнутий вгору, але його розміри, як правило, менші, ніж у звичайного чоботара.

Звички та спосіб життя

Мешкає на болотах, неглибоких водоймах, вологих луках. Живиться рибою, земноводними, ракоподібними, комахами, молюсками, хробаками тощо. Сезон розмноження триває з вересня по січень. Гніздиться невеликими колоніями поблизу неглибоких водойм. Гнізда — це неглибокі ямки у землі, вистелені камінням, гілочками та травою. У кладці 3-5 яєць. Насиджують обидва батьки по черзі. Інкубація триває 22-26 днів. Незабаром після вилуплення молодь з батьками залишає гніздо. Пташенята вчаться літати через 4 тижні, але залишаються з батьками ще кілька місяців.

Сезонна поведінка
Спів птаха

Дієта та харчування

Дієта Всеїдні

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися