Ведмідь барибал

Ведмідь барибал

Ведмідь північноамериканський, Ведмідь американський, Ведмідь чорний, Барибал

2 мови
Українська
Королівство
Підтип
Клас
Ряд
Підряд
Родина
ВИДИ
Ursus americanus

Ведмі́дь північноамерика́нський, ведмі́дь америка́нський ведмі́дь чо́рний, або бариба́л (Ursus americanus ) — ссавець родини ведмедевих, вид роду ведмідь (Ursus ).

Показати більше

Довжина тіла: 150–180 см, ріст у холці 60–90 см, довжина хвоста: 12 см, вага 50–200 кг. Вагітність триває 7 місяців, народжується 2–3 дитинчат, статева зрілість настає у 3,5–5,5 років, тривалість життя 30 років.

Показати менше

Ні

Нічні

Су

Сутінковий

Вс

Всеїдні

Не

Некрофаги

На

Наземний

Al

Altricial

Ко

Кочові

Те

Територіальні тварини

Жи

Живородні тварини

Де

Деревний

По

Полігінія

Од

Одинокий

Іє

Ієразхічні

Вп

Впадають в спялчку

Не

Не мігрант

A

починається з

Тв

Тварини штатів США
(колекція)

Ареал

Географія

Це найпоширеніший північноамериканський ведмідь, зустрічається від півночі Аляски і Канади до центральної Мексики (штати Наяріт і Тамауліпас) та від Атлантичного до Тихоокеанського узбережжя. Трапляється в 39 з 50 штатів США і у всіх канадських провінціях. Це єдиний ведмідь, який пережив останній льодовиковий період у Північній Америці.

Ведмідь барибал карта середовища проживання
Ведмідь барибал карта середовища проживання

Звички та спосіб життя

Проявляє мало агресії до людей. За всю історію взаємодій з 1900 року, наводиться лише 61 летальний випадок що є набагато меншим від взаємодії з іншими тваринами. Сором'язливі, якщо контакт ініційований ведмедем. Стараються уникати людей, за винятком, якщо вони не змушені знаходитись біля джерел їжі які їх приманюють у населені пункти. Можуть жити у природі близько від людей у порівнянні з іншими видами ведмедів.

Дієта та харчування

Вид всеїдний. Майже увесь час він зайнятий пошуками їжі, яка на 80% складається з рослин. Ранньою весною барибал з апетитом поїдає молоду траву, а в червні доповнює свій раціон жуками та личинками, здираючи кігтями кору з трухлявих пеньків і дерев. Барибал з задоволенням поїдає личинок бджіл і ос, а також дикий мед. Восени наступає пора спілих букових горіхів, різноманітних ягід і грибів, жолудів, кореневищ різних рослин. Влітку барибали збираються цілими компаніями на берегах річок, щоб поласувати лососем, який йде на нерест, й близько місяця займаються рибною ловлею. Іноді здійснюють набіги на ферми, крадучи кіз, курей, качок, іноді навіть свиней.

Показати більше

Залежно від місця проживання барибал впадає в сплячку на 5–7 місяців.

Показати менше

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися