Крокодил гребенястий

Крокодил гребенястий

Гребінчастий, Морський крокодил

2 мови
Українська
Королівство
Підтип
Клас
Родина
Підродина
ВИДИ
Crocodylus porosus

Гребінчастий або морський крокодил (Crocodylus porosus ) — тварина підродини справжніх крокодилів, найбільший серед крокодилів.

Ні

Нічні

М'

М'ясоїдні

Пр

Прекоціальний

На

Наземний

Яй

Яйцекладні

Те

Територіальні тварини

По

Полює з засідки

Хи

Хижаки найвищого рівня

Ко

Конгрегаціні

Во

Водний

По

Полігінія

Не

Небезпечний

Од

Одинокий

Іє

Ієразхічні

Не

Не мігрант

A

починається з

Жо

Жорстокі тварини
(колекція)

Не

Небезпечні тварини
(колекція)

Гі

Гігантські тварини
(колекція)

Зовнішній вигляд

Гребінчастий крокодил — найбільший серед крокодилів. Самці можуть досягати довжини 6—7 м (хоча звичайно не більші 5 м); самиці — 2,5—3 м. Дорослі самці важать до 1000 кг; зазвичай 400—500 кг. Назву «гребінчастий» цей крокодил отримав за пару гребенів, що йдуть від очей майже до передньої третини морди. Голова в нього велика, з важкими щелепами; у дорослих самців поверхня верхньої щелепи із віком стає горбистою і зморшкуватою. Луска овальна та порівняно дрібна. Молоді крокодили світло-жовті, з чорними смугами і плямами по усьому тілу. У дорослих особин забарвлення темніше, з ясно-коричневими чи сірими ділянками. Черево без смуг, жовте чи біле.

Ареал

Географія

Найпоширеніший із сучасних крокодилів. Найчастіше він зустрічається на узбережжі північної Австралії, на островах Папуа Нової Гвінеї і Індонезії. Ареал його проживання розтягнутий від Шрі-Ланки та східної Індії вздовж узбережжям Південно-Східної Азії до центральних областей В'єтнаму. Відомі популяції на Філіппінських островах, Палау, Вануату і Соломонових островах. Зустрічався гребенястий крокодил і на Сейшельських островах (нині винищений). Окремих індивідів виявляли далеко від звичайних місць проживання — наприклад, в Японії. Здатність здійснювати далекі плавання у відкритому морі, мабуть, пояснює поширення цього виду.

Крокодил гребенястий карта середовища проживання

Кліматичні пояси

Крокодил гребенястий карта середовища проживання
Крокодил гребенястий
Attribution-ShareAlike License

Дієта та харчування

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися