Австралійський морський лев

Австралійський морський лев

Австралійський морський лев

2 мови
Українська
Королівство
Підтип
Клас
Ряд
Підряд
Родина
Рід
ВИДИ
Neophoca cinerea

Австралійський морський лев (лат. Neophoca cinerea) — великий представник родини вухатих тюленів, що мешкає на південному і західному узбережжі Австралії.

Де

Денні

М'

М'ясоїдні

Мо

Молюскоїдні

Ри

Рибоїдні

На

Наземний

Во

Водний

Al

Altricial

Пл

Плаваючі

Те

Територіальні тварини

Ко

Конгрегаціні

По

Полігінія

Іє

Ієразхічні

Со

Соціальний

Не

Не мігрант

A

починається з

Зовнішній вигляд

Самці австралійського морського лева досягають завдовжки 2,5 метри і важать близько 300 кг. Самки набагато менші, їх параметри становлять відповідно лише 1,8 метри і 100 кг. Також обидві статі сильно відрізняються одна від одної за кольором: самці темно-коричневого відтінку, у той час як у самок шерсть срібно-сіра або світло-коричнева і нижня частина тіла дещо світліша, ніж верхня.

Ареал

Географія

Колонії цих звірів зустрічаються вздовж західного і південного узбережжя Австралії. Часто вони мешкають на невеликих незаселених островах поблизу від узбережжя. Однак це лише невелика частина їхнього колишнього ареалу, який у XIX столітті доходив до Тасманії та Нового Південного Уельсу. Австралійські морські леви майже не мігрують і залишаються поблизу своїх колоній навіть поза шлюбним періодом. Найбільше коли-небудь зареєстроване віддалення австралійського морського лева від колонії становило 300 км.

Австралійський морський лев карта середовища проживання

Кліматичні пояси

Австралійський морський лев карта середовища проживання
Австралійський морський лев
Attribution-ShareAlike License

Звички та спосіб життя

Сезонна поведінка

Дієта та харчування

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Австралійські морські леви не відрізняються шлюбною поведінкою від інших видів вухатих тюленів. Самці досягають узбережжя перед самками і у важких боях один з одним змагаються за найкращі території. Слабші самці таким чином витісняються на край колонії. Коли прибувають самки, місце їхнього виходу на берег вирішує, до гарему якого самця вони будуть належати. У колоніях постійно панує занепокоєння, що викликається молодими самцями, які намагаються використовувати моменти неуважності зрілих самців, щоб спаровуватися з самками на його території. До того ж зрілі самці постійно зайняті тим, щоб перешкодити самкам залишити свій ареал. Для цього вони іноді переслідують самку навіть у сусідні ареали, що призводить до нових боїв з тамтешнім господарем. Австралійські морські леви відрізняються досить високим рівнем агресивності, який окрім них можна спостерігати тільки у південного морського лева.

Популяція

Популяційні загрози

У порівнянні з іншими тюленями австралійського узбережжя, такими як капський морський котик та новозеландський морський котик, австралійський морський лев є досить рідкісним видом. Їхня загальна кількість оцінюється всього в 12 тисяч особин. І хоча він ніколи не був таким численним видом, як обидва вищеназвані, раніше він був поширений набагато ширше і рясніше.

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися