Pteropus alecto

Pteropus alecto

Pteropus alecto

2 мови
Українська
Королівство
Підтип
Клас
Родина
Рід
ВИДИ
Pteropus alecto

Pteropus alecto (Крилан чорний) — вид рукокрилих, родини Криланових. З розмахом крил понад 1 м, це найбільший рукокрилий Австралії.

Ні

Нічні

Ро

Рослиноїдні

Пл

Плодоїдний

Ан

Антофіли

Де

Деревний

Al

Altricial

Зо

Зоохорія

За

Запилювачі

На

Наземний

Жи

Живородні тварини

Со

Соціальний

Ко

Колоніальні

Мі

Мігрант

B

починається з

Зовнішній вигляд

Розмах крил: понад 1 м. Вага 500–980 гр. Тіло майже повністю чорного кольору, з посвітленням лише іржаво-червоного кольору на комірі й білих кінчиків волосся на животі. Іноді ці кажани мають червонувато-коричневий колір кілець навколо очей, і нижню частину ніг без шерсті.

Ареал

Географія

Країни поширення: Австралія, Індонезія, Папуа Нова Гвінея. Проживає від рівня моря до 100 м над рівнем моря. У значній мірі прибережний вид, знаходиться в області мангрових лісів і болотних лісів, іноді зустрічається в тропічних вологих лісах і саванах у безпосередній близькості від води, він також знаходиться в міському середовищі.

Pteropus alecto карта середовища проживання
Pteropus alecto карта середовища проживання
Pteropus alecto
Attribution-ShareAlike License

Звички та спосіб життя

Протягом дня, тисячі P. alecto спочивають на сідалах у величезних, гучних колоніях серед верхівок дерев. Зазвичай харчується нектаром, фруктами і квітами дерев. Тварина долає до 50 км за ніч в пошуках їжі. Самиці щорічно народжують одне дитинча.

Сезонна поведінка

Дієта та харчування

Популяція

Популяційні загрози

Очищення і фрагментація природної рослинності, в основному в результаті міського розвитку, сільського господарства й інтенсивного лісового господарства, призвело до скорочення доступності ділянок для сідал і годівлі для цього виду. Тварина також страждає від переслідування з боку фермерів, як шкідник фруктових садів. Оскільки чорний крилан не перебуває під загрозою зникнення, і навіть, як видається, збільшує свою чисельність і розширює свій ареал в Австралії, немає цілеспрямованих зусиль по збереженню виду.

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися