Macaca radiata

Macaca radiata

Macaca radiata

2 мови
Українська
Королівство
Підтип
Клас
Підряд
Інфраряд
Родина
Рід
ВИДИ
Macaca radiata

Macaca radiata (Макака індійський) — вид приматів з роду Макака (Macaca ) родини Мавпові (Cercopithecidae).

Де

Денні

Вс

Всеїдні

Де

Деревний

На

Наземний

Al

Altricial

Зо

Зоохорія

Ко

Кочові

Де

Дереволази

По

Полігінандрія

Со

Соціальний

Не

Не мігрант

B

починається з

Зовнішній вигляд

35-60 см завдовжки плюс хвіст 35-68 см. Самці важать від 5,5 до 9 кг, самиці — від 3,5 до 4,5 кг. Коротке хутро сіро-коричневе зверху і білувате знизу. На голові є два коричневі або чорні пучки волосся, спрямовані від центру назовні. Голе лице коричневого кольору, а хвіст такий же, або довший тіла.

Ареал

Географія

Цей вид зустрічається в півострівний Індії (Андхра-Прадеш, Гоа, Гуджарат, Карнатака, Керала, Махараштра і Таміл Наду). Зустрічається у всіх типах лісів від чагарникових до вічнозелених і листяних лісів, насаджень, сільськогосподарських угідь і міських районів, вид терпимий до порушених місць проживання. Віддає перевагу висотам нижче 2000 м, але може бути знайдений до 2600 м.

Macaca radiata карта середовища проживання
Macaca radiata карта середовища проживання
Macaca radiata
Attribution-ShareAlike License

Звички та спосіб життя

Цей вид є як деревний, так і наземний. Денний. Плодоїдний, полюбляє стиглі плоди, але також їдять листя, комах і с.г. культури, такі як картопля, морква, горох, редис, квасоля, цвітна капуста, зерно, рис, арахіс, кабачки, кокоси і каву в зернах.

Сезонна поведінка

Дієта та харчування

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Середня тривалість життя в дикій природі близько 20 років. У неволі можуть жити до 35 років. Після приблизно 150-170-денного періоду вагітності народжується дитинча. Батьки не беруть участі у вихованні молоді. Відлучення від грудей відбувається приблизно через рік. Статева зрілість досягається на 2,5—7 рік.

Популяція

Популяційні загрози

Локально загрожує полювання, з активною місцевою торгівлею живими тваринами для науково-дослідних і показових шоу. Конфлікт людини і тварин у сільськогосподарських і міських районах є зростаючою загрозою для цього виду. Живе в численних охоронних територіях.

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися