Лежень австралійський

Лежень австралійський

Лежень австралійський

2 мови
Українська
Королівство
Клас
Родина
ВИДИ
Burhinus grallarius

Лежень австралійський (Burhinus grallarius ) — вид сивкоподібних птахів родини лежневих (Burhinidae).

Ні

Нічні

М'

М'ясоїдні

На

Наземний

Мо

Моногамні

Со

Соціальний

Пе

Перелітні

Не

Не мігрант

B

починається з

Зовнішній вигляд

Птах завдовжки 54-59 см, вагою до 670 г. Оперення темно-сірого або рудуватого кольору з чорними смугами. Від очей до спини проходить темна смуга. Коротка надбрівна смуга та горло білі.

Звички та спосіб життя

Трапляється на рідколіссях, сухих луках та посушливах степах, полях. Активний вночі, вдень сидить нерухомо серед повалених дерев. Живиться безхребетними та дрібними хребетними. Розмножуються навесні, з кінця серпня до середини грудня, хоча на півночі Австралії можуть і раніше. Гніздо будують на землі, зазвичай біля сухих дерев в траві або серед чагарників. У кладці 2 яйця, які насиджують обоє батьків. Інкубація триває 25 днів.

Спосіб життя
Сезонна поведінка
Спів птаха

Дієта та харчування

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися