Казарка канадська

Казарка канадська

Казарка канадська

2 мови
Українська
Королівство
Клас
Родина
ВИДИ
Branta canadensis

Каза́рка кана́дська (Branta canadensis ) — водоплавний птах родини качкових, що походить з Північної Америки, проте населяє і деякі райони північної Європи. В Україні це рідкісний залітний вид, можливо це особини, які втекли з неволі

Де

Денні

Ро

Рослиноїдні

Фо

Фолівор

Зе

Зерноїдний

Ал

Альгівори

На

Напівводний

Во

Водоплаваючі птахи

Пр

Прекоціальний

Ви

Випасання

Зо

Зоохорія

На

Наземний

Ко

Конгрегаціні

Яй

Яйцекладні

Те

Територіальні тварини

Мо

Моногамні

Со

Соціальний

Пе

Перелітні

Ко

Колоніальні

Мі

Мігрант

C

починається з

Ма

Мандрівники
(колекція)

Пт

Птахи провінції Канади
(колекція)

Ареал

Географія

Канадська казарка населяє практично всю тундру Північної Америки, а також на південь від тундри до північних меж Каліфорнії, Невади, Юти, Південнї Дакоти та Індіани. Тут гніздиться декілька підвидів канадської казарки, що відрізняються в основному розмірами. Велика популяція канадських казарок населяє Алеутські острови, де на сьогоднішній момент налічується близько 20 000 особин. У минулому (до початку 20 століття) гніздилась також на Курильських і Командорських островах, де була повністю винищена. Також канадська казарка була успішно переселена до Великої Британії, північно-західної Європи і Нової Зеландії.

Казарка канадська карта середовища проживання
Казарка канадська карта середовища проживання
Казарка канадська
Attribution-ShareAlike License

Звички та спосіб життя

Канадські казарки мешкають на берегах річок, водосховищ, боліт, на затоплюваних низинах. Казарка дуже добре ходить по землі і непогано плаває.

Показати більше

Як і інші гуси, канадські казарки живиться рослинною їжею. Основу їх раціону складають осока, подорожник, костриця, медова трава. На сільськогосподарських полях охоче поїдає кукурудзу і ячмінь.

Канадська казарка гніздиться в основному на островах, розташованих посередині водоймищ, гнізда влаштовує у високій траві і лише у виняткових випадках на деревах. Статева зрілість наступає в 2 роки, іноді пізніше. Незважаючи на те, що казарки гніздяться колоніями, все ж таки прагнуть влаштовувати гнізда подалі одне від одного. У кладці канадської казарки від 4 до 7 яєць.

Показати менше
Сезонна поведінка
Спів птаха

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися