Vulpes chama

Vulpes chama

Vulpes chama

2 мови
Українська
Королівство
Підтип
Клас
Ряд
Підряд
Родина
Рід
ВИДИ
Vulpes chama

Vulpes chama  — один із видів лисиць. Широко розповсюджений у центральній та західній частинах Південної Африки, займаючи переважно посушливі й напівпосушливі райони, але в деяких районах, таких як біом фінбош у Західно-Капській провінції, живе при більшій кількості опадів і щільнішій рослинності, ніж зазвичай. У Вільній Державі (ПАР) вид найчисленніший у районах, де опадів менше 500 мм, але в провінції Квазулу-Наталь він був зареєстрований між 1000 і 1500 м над рівнем моря, де кількість опадів становить приблизно 720—760 мм.

Ні

Нічні

Су

Сутінковий

Вс

Всеїдні

М'

М'ясоїдні

Жи

Живуть в норах

Фо

Фосоріальний

На

Наземний

Мо

Моногамні

Од

Одинокий

Со

Соціальний

Не

Не мігрант

C

починається з

Зовнішній вигляд

Морфометрія. Довжина голови й тулуба: 560 мм, хвіст: 330 мм, вага: 4,0 кг.

Показати більше

Опис. Верхня частина тіла сріблясто-сіра, нижня — блідо-жовто-коричнева. Дуже пухнастий хвіст має чорне закінчення. Вуха загострені. Мордочка коротка й загострена.

Показати менше

Відео

Vulpes chama карта середовища проживання
Vulpes chama
Public Domain Dedication (CC0)

Звички та спосіб життя

Нічний вид, ховається вдень під каменями або в норах у піщаному ґрунті. Поживою є в основному дрібні хребетні й комахи. Мешкає поодинці або парами. Територія патрулювання — 1,0–4,6 км²; при високій щільності потенційного видобутку території особин можуть перекриватись.

Сезонна поведінка

Дієта та харчування

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Сезон розмноження у вересні-жовтні. Вагітність триває 51–52 днів, народжується від трьох до п'яти дитинчат.

Популяція

Популяційні загрози

Втрата середовища проживання не є основною загрозою для виду. У Західно-Капській провінції і в інших місцях зміна методів ведення сільського господарства спричинила навіть збільшення площі проживання цього виду внаслідок розширення площ напівпосушливої рослинності. Торгівля шкурами цієї лисиці не є значною. Живе в охоронних територіях в Ботсвані, Намібії та Південній Африці, а також у багатьох провінційних заповідниках і на приватних територіях.

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися