Macaca nigra

Macaca nigra

Macaca nigra

2 мови
Українська
Королівство
Підтип
Клас
Підряд
Інфраряд
Родина
Рід
ВИДИ
Macaca nigra

Macaca nigra (Макака чубатий) — вид приматів з роду Макака (Macaca ) родини Мавпові (Cercopithecidae).

Де

Денні

Пл

Плодоїдний

Ро

Рослиноїдні

На

Наземний

Al

Altricial

Зо

Зоохорія

Ос

Острівні ендеміки

Ко

Кочові

Жи

Живородні тварини

Де

Деревний

Об

Об'їдають кущі

По

Полігінандрія

Со

Соціальний

Іє

Ієразхічні

Не

Не мігрант

C

починається з

Ву

Вугільно-чорні
(колекція)

Зовнішній вигляд

Деякі особини цього виду мають тільки дуже короткий рудиментарний хвіст. І хутро і безволосе лице повністю чорні. Очі червоно-коричневі. Волосся на тілі досить гладке, хоча на голові утворюється панкоподібний гребінь. Довжина голови і тіла самців: 48-60 см, самиць: 44-55 см, довжина хвоста: 1-3 см, вага самців: 5,9-10,4 кг, вага самиць: 3,6-5,5 кг.

Ареал

Географія

Континенти
Субконтиненти
Країни
Регіони
Біогеографічні зони

Цей вид зустрічається на північному сході Сулавесі, Індонезія. Існує значне введене населення на Пулау Бачан на Молуккських островах (Індонезія). Цей вид зустрічається в тропічних лісах при помірних висотах.

Macaca nigra карта середовища проживання

Кліматичні пояси

Macaca nigra карта середовища проживання
Macaca nigra
Attribution-ShareAlike License

Звички та спосіб життя

Плодоїдний, але також їсть незріле листя, членистоногих, стебла недавно квітучих рослин і с.г. культур (фрукти, овочі, кукурудза). M. nigra до їх занепаду в дикій природі часто бачили в групах до 100 особин, нині (2005) живе в невеликих групах. Споживає інжир, інші фрукти, рослинність, комах і дрібних тварин, таких як миші, краби і ящірки. Іноді їжа не їсться відразу, а зберігається в защічних мішках на деякий час. Особи в групі підтримують відносини, доглядаючи один одного і спілкуючись усно. Дорослі самці "позіхають", щоб показати їх великі ікла, затвердити домінування і уникнути конфлікту.

Сезонна поведінка

Дієта та харчування

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Розмноження не є сезонним і тому відбувається в будь-який час року. Самиці монополізовані домінуючим самцем групи, і після вагітності строком п'яти з половиною місяців народжується одна дитина. Потомство досягає статевої зрілості в чотири-шість років, тривалість життя до 25 років.

Популяція

Популяційні загрози

Існує велика втрата середовища існування в межах ареалу виду. Полювання на м'ясо також являє собою серйозну загрозу. Деяких тварин також полонять задля торгівлі живими тварини. Підсічно-вогневе землеробство місцевими громадами є зростаючою загрозою. Відкрите добування золота із застосуванням ртуті є регіональною загрозою.

Показати більше

Цей вид входить в Додаток II СІТЕС. Зустрічається в декількох охоронних районах (Gunung Lokon, Gunung Amban,Tangkoko Batuangus, Dua Saudara, and Batu Putih).

Показати менше

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися