Dicotyles tajacu

Dicotyles tajacu

Dicotyles tajacu

2 мови
Українська
Королівство
Підтип
Клас
Родина
ВИДИ
Pecari tajacu

Dicotyles tajacu (таясу) — вид ссавців родини Таясових.

Де

Денні

Су

Сутінковий

Ні

Нічні

Ро

Рослиноїдні

На

Наземний

Пр

Прекоціальний

Ви

Випасання

Жи

Живуть в норах

Ко

Кочові

По

Полігінія

Со

Соціальний

Не

Не мігрант

C

починається з

Зовнішній вигляд

Морфометрія. довжина голови й тіла: 800–980 мм, довжина хвоста: 25–45 мм, довжина задніх ступнів: 170–200 мм, довжина вух: 70–90 мм, висота в плечах: 300–500, вага: 17–35 кг. Самці й самиці приблизно рівні.

Показати більше

Опис. Будова тіла цього виду схожа на свинячу, але значно більш м'язиста і дужа. основне забарвлення сіро-чорне. Є виразна блідо-жовта смуга на шиї. Середина спини, від голови до крупа, має гребінь з піднятих довгих волосків. Кожна волосина має структуру з поперечних смуг вкраплень чорного, білого і жовтого кольорів. Живіт рожевий і вкритий рідким волоссям. Голова велика і стиснена раптово від великих щелеп до вузького носа. Ніздрі розташовані на невеликих мобільних голих дисках. Очі маленькі, як і вуха. Хвіст дуже малий. У нього довгі тонкі ноги, з малими копитами. Передні ноги мають два великі пальці і два менші ззаду, які не торкаються землі і тому не лишають слід. Задні ноги мають два великі пальці, а також менший позаду.

Зубна формула: I 2/3, C 1/1, P 3/3, M 3/3 = 38 зубів.

Показати менше

Ареал

Географія

Країни проживання: Аргентина, Беліз, Болівія, Бразилія, Колумбія, Коста-Рика, Еквадор, Сальвадор, Французька Гвіана, Гватемала, Гаяна, Гондурас, Мексика, Нікарагуа, Панама, Парагвай, Перу, Суринам, Тринідад і Тобаго, США (Аризона, Нью-Мексико, Техас), Венесуела.

Показати більше

P. tajacu  — вид, що добре адаптується і що мешкає в найрізноманітніших місцях проживання від тропічних лісів до пустель. Верхня межа його ареалу по передгір'ї Анд між 1000-1500 м, хоча він був виявлений до 2000 м над рівнем моря в Еквадорі і до 3000 м над рівнем моря в горах Сьєрра-де-лас-Мінас біосферного заповідника в центрально-східній Гватемалі.

Показати менше
Dicotyles tajacu карта середовища проживання
Dicotyles tajacu карта середовища проживання
Dicotyles tajacu
Public Domain Dedication (CC0)

Звички та спосіб життя

Як і всі представники родини P. tajacu високо соціальні тварини, що живуть в стадах від менше шести до більш ніж 30 осіб. Дорослий самець може бути самотній. Домашній діапазон групи в середньому близько 150 га, але може коливатися від 24 до 800 га. Їжа P. tajacu може включати в себе коріння, бульби, плоди, насіння та їстівні частин зелених рослин, гриби комах, равлики і дрібних тварин. Протягом усього свого Неотропічного ареалу P. tajacu споживають фрукти з понад 128 видів рослин і насіння з 79 видів. Через великі відстані подорожей, вважається важливим розповсюджувачем насіння, що деяким видам рослин дає можливість колонізувати нові ділянки лісу. У пошуках їжі перегортає шари листя, допомагаючи розкладанню і, отже, кругообігу поживних речовин в лісі. Стада тримаються разом за допомогою вокалізації і сильного мускусного запаху із спинної залози. Вони наносять запах на стовбури дерев, каміння та інших осіб. Це денний і сутінковий вид. Зазвичай відпочивають невеликими гуртами від трьох до чотирьох осіб і часто шукають притулок в норах, печерах і під колодами. Часто валяються в бруді та пилюці.

Показати більше

Пологи були записані цілий рік, хоча на півдні США є пік народження під час літнього сезону дощів. Середній період вагітності 138 днів. Чисельність приплоду 1.7–1.9 новонароджених. Лактація триває приблизно 6 тижнів.

Показати менше
Сезонна поведінка

Дієта та харчування

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися