Вомбат ведмежий

Вомбат ведмежий

Короткошерстий вомбат

2 мови
Українська
Королівство
Підтип
Клас
Інфраклас
Родина
Рід
ВИДИ
Vombatus ursinus

Короткошерстий вомбат (Vombatus ursinus ) — вид сумчастих ссавців з родини вомбатових, що живе на східно-південній частині Австралії та на острові Тасманія. Єдиний сучасний представник роду короткошерстих вомбатів (Vombatus ).

Ні

Нічні

Су

Сутінковий

Ро

Рослиноїдні

Фо

Фолівор

На

Наземний

Al

Altricial

Фо

Фосоріальний

Ви

Випасання

Те

Територіальні тварини

Жи

Живородні тварини

Жи

Живуть в норах

По

Полігінія

Од

Одинокий

Не

Не мігрант

C

починається з

Пу

Пухнасті тварини
(колекція)

Зовнішній вигляд

Тривалість життя становить від 5 до 26 років (рекорд тривалості життя зафіксовано під час утримання тварини в неволі). Вони харчуються переважно трав'янистими рослинами, корінням, грибами та молодими пагонами рослин. Зовні вомбат схожий на ведмежатко. Довжина тіла тварини варіюється від 70 до 130 см, а вага — від 17 до 40 кг. У нього грубе хутро жовтуватого, сірого, темно-коричневого або чорного кольору. За будовою зубів та способом харчування цей вид нагадує гризунів. В кожному зубному ряду є 1 різець, 1 премоляр і 4 моляри, разом 24 зуби. Зуби вомбата не мають коренів і постійно ростуть, компенсуючи стирання. Особини цього виду віддають перевагу норному способу життя.

Кліматичні пояси

Вомбат ведмежий карта середовища проживання
Вомбат ведмежий
Attribution-ShareAlike License

Дієта та харчування

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися