Dipodomys deserti

Dipodomys deserti

Dipodomys deserti

2 мови
Українська
Королівство
Підтип
Клас
Рід
ВИДИ
Dipodomys deserti

Dipodomys deserti  — вид гризунів родини гетеромісових (Heteromyidae).

Ні

Нічні

Ро

Рослиноїдні

Фо

Фолівор

На

Наземний

Al

Altricial

Жи

Живуть в норах

Зо

Зоохорія

Ко

Кочові

Те

Територіальні тварини

По

Полігінандрія

Од

Одинокий

Ко

Колоніальні

Не

Не мігрант

D

починається з

Зовнішній вигляд

Тіло завдовжки до 30 см, вага — 90 г.

Ареал

Географія

Вид поширений у посушливих районах на південному заході США (Каліфорнія, Невада, Юта, Аризона) та на північному заході Мексики (Баха-Каліфорнія, Сонора). Трапляється у преріях Великого Басейну, в Долині Смерті, в пустелі Мохаве та Сонора.

Кліматичні пояси

Звички та спосіб життя

Dipodomys deserti мешкає у спекотних піщаних пустелях. Постійно знаходиться у русі у пошуках поживи. Може тривалий час знаходитись без води. Спаровуватись може у будь-яку пору року. Вагітність триває близько 30 днів. Народжується в середньому 5 дитинчат.

Сезонна поведінка

Дієта та харчування

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися