Полівка північна

Полівка північна

Полівка темна

2 мови
Українська
Королівство
Підтип
Клас
Родина
ВИДИ
Microtus agrestis

Полівка темна (Microtus agrestis ) — вид гризунів родини Хом'якові (Cricetidae). Молекулярні дані свідчать про те, що Microtus agrestis може бути двома видами (Jaarola and Searle 2002). лат. agrestis від грец. ἀγρός — «поле».

Зовнішній вигляд

Забарвлення сіро-коричневе, черево білувате. Голова і тіло довжиною 95—133 мм, хвіст довжиною 26—47 мм, задні ступні довжиною 16—19 мм, вуха довжиною 11—14 мм, вага 20—47 грамів, рідко до 55 грамів.

Ареал

Географія

Мешкає від Атлантичного узбережжя до озера Байкал (Велика Британія, Швейцарія, Ліхтенштейн, Австрія, Бельгія, Нідерланди, Люксембург, Німеччина, Данія, Чехія, Словаччина, Угорщина, Польща, Румунія, Молдова, Україна, Білорусь, Литва, Латвія, Естонія, Норвегія, Швеція, Фінляндія, Росія, Казахстан, Китай, Монголія).

Показати більше

Зустрічаються у вологих трав'янистих місцях проживання, таких як рідколісся, болота або річкові береги, в Альпах до 1800 метрів над рівнем моря.

Показати менше
Полівка північна карта середовища проживання
Полівка північна карта середовища проживання
Полівка північна
Public Domain Dedication (CC0)

Звички та спосіб життя

Хоча можуть рити нори, вони зазвичай будують гнізда над землею. Чисельності населення характерний чотирирічний цикл. Переважно травоїдні, харчуючись травами і трав'янистими рослинами; гризуть кору в зимовий період. Активність є денною і нічною.

Сезонна поведінка

Дієта та харчування

Розмноження

Самиці дають до семи приплодів на рік, кожен в середньому містить від 4 до 6 дитинчат, які годуються молоком 14 днів.

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися