Пінгвін новозеландський

Пінгвін новозеландський

Пінгвін новозел́андський

2 мови
Українська
Королівство
Клас
Родина
ВИДИ
Eudyptes pachyrhynchus

Пінгві́н новозел́андський, (Eudyptes pachyrhynchus ) — вид птахів з роду червонодзьобий пінгвін родини пінгвінових. Має 2 підвиди.

Ні

Нічні

М'

М'ясоїдні

На

Напівводний

Не

Нелітаючі птахи

Al

Altricial

На

Наземний

Ко

Конгрегаціні

Мо

Моногамні

Од

Одинокий

Со

Соціальний

Не

Не мігрант

Мі

Мігрант

F

починається з

Зовнішній вигляд

Загальна довжина коливається від 50 до 70 см, вага 2-5 кг (самці — 3-5 кг, самиці — 2,5-4,8 кг). Статевий диморфізм майже не виражений: самиці відрізняються лише тим, що мають трохи менший дзьоб. Голова чорного кольору. Оперення на спині чорне, на животі — біле. Позаду очей, в районі скронь, розташоване пір'я яскраво-жовтого кольору. На щоках присутні білі смужки.

Ареал

Географія

Мешкає на островах Нової Зеландії, прибережних до них островів — острові Стюарт і острові Соландер.

Показати більше

Популяція цих пінгвінів, згідно з оцінками фахівців, налічує 5-10 тисяч пар. Але є й інша точка зору, що популяція їх набагато менше, всього близько 1 тисячі пар.

Показати менше
Пінгвін новозеландський карта середовища проживання

Кліматичні пояси

Пінгвін новозеландський карта середовища проживання

Звички та спосіб життя

Пінгвіни цього виду відрізняються своєю лякливістю. Вони воліють облаштовувати свої гнізда по берегах фіордів і заток, звідки і пішла їх друга назва. Місця вони обирають лісисті, з вологим кліматом, але при цьому не рідкісні випадки, коли ці пінгвіни відкладають яйця прямо біля коріння дерев.

Показати більше

Статева зрілість настає у 5 років. Розмноження відбувається у червні-липні. У липні самиця відкладає 2 яйця блідо-зеленого кольору. Самиця та самець почергово висиджують яйця. Пташенята вилуплюються через 30-36 днів.

Показати менше
Сезонна поведінка

Дієта та харчування

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися