Potorous gilbertii

Potorous gilbertii

Potorous gilbertii

2 мови
Українська
Королівство
Підтип
Клас
Інфраклас
Родина
Рід
ВИДИ
Potorous gilbertii

Potorous gilbertii  — вид сумчастих ссавців родини поторових (Potoroidae).

Зовнішній вигляд

Тіло завдовжки до 56 см, хвіст до 16 см. Вага — 780—960 г. Коротка шовковиста шерсть сіро-коричневого забарвлення, на спині — червонувато-коричнева, на череві — світло-сіра. Хвіст біля основи сірий, на кінці чорний. Морда довга та вузька. Від носа до лоба проходить чорна смуга.

Ареал

Географія

Країни
Біогеографічні зони

Історично вид був досить поширений на південному заході Австралії. З кінця XIX століття не знайдено жодного представника виду, поки у 1994 році він знову був відкритий. Сучасний ареал виду обмежений лише єдиною місцевістю — заповідником «Бухта двох народів» за 35 км на схід від міста Олбані. У цьому заповіднику площею менше 1000 гектарів цей вид займає чотири окремі ділянки щільного чагарнику на схилах гори Гарднер. У 2005 році на острів Балд випустили одного самця та дві самиці, а згодом ще чотири особини. Про результати інтродукції виду даних поки що немає. У 2016 році Potorous gilbertii завезений також на острів Міхелмас.

Potorous gilbertii карта середовища проживання
Potorous gilbertii карта середовища проживання
Potorous gilbertii
Attribution-ShareAlike License

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися