Золотомушка жовточуба

Золотомушка жовточуба

Золотомушка жовточуба

2 мови
Українська
Королівство
Клас
Родина
Рід
ВИДИ
Regulus regulus

Золотому́шка жовточу́ба (Regulus regulus ) — дрібний птах родини золотомушкових (Regulidae), розповсюджений у лісах Євразії. Один з найменших представників орнітофауни Європи, за розміром подібний до кропив'янок, золотомушки червоночубої та золотомушкового вівчарика.

Де

Денні

Ко

Комахоїдні

М'

М'ясоїдні

Де

Деревний

Al

Altricial

Зо

Зоохорія

Пл

Планеруючі

На

Наземний

Те

Територіальні тварини

Яй

Яйцекладні

Мо

Моногамні

Со

Соціальний

Пе

Перелітні

Ча

Часткові мігранти

G

починається з

Кр

Крихітні тварини
(колекція)

Зовнішній вигляд

Маса тіла 5-7 г, довжина тіла біля 9 см. Дорослий самець зверху оливково-зелений; на тім'ї поздовжня жовта смуга з жовтогарячим пасмом посередині та чорними смужками по краях; низ білуватий, з легким бурим відтінком; на покривних перах крила дві вузькі жовтуваті смужки; махові і стернові пера бурі; дзьоб чорно-бурий; ноги бурі. Доросла самка схожа на дорослого самця, але без жовтогарячого пасма на тім'ї. У молодого птаха на голові жовтого, жовтогарячого та чорного кольорів нема.

Ареал

Географія

Біогеографічні зони

В Україні гніздиться в Поліссі, Карпатах та Кримських горах; мігрує і зимує на всій території країни.

Золотомушка жовточуба карта середовища проживання
Золотомушка жовточуба карта середовища проживання
Золотомушка жовточуба
Attribution-ShareAlike License

Звички та спосіб життя

Сезонна поведінка
Спів птаха

Дієта та харчування

Живиться дрібними безхребетними тваринами, насінням у невеликій кількості. До раціону входить велика кількість шкідливих комах.

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися