Пірникоза-голіаф

Пірникоза-голіаф

Пірникоза-голіаф

6 мови
Українська
Королівство
Клас
Родина
ВИДИ
Podiceps major

Пірникоза-голіаф (Podiceps major ) — вид водних птахів родини пірникозових (Podicipedidae).

Зовнішній вигляд

Досить велика пірникоза. Тіло завдовжки 67–80 см. Вага близько 1600 грам. Верхня частина тіла чорного кольору. Голова попелясто-сіра з червонувато-карими очима. Шия та груди рудувато-коричневі. Черево — біле.

Відео

Ареал

Географія

Вид поширений в Південній Америці. Трапляється в Чилі, Аргентині, Уругваї, Парагваї та на півдні Бразилії. Ізольований субареал знаходиться вздовж тихоокеанського узбережжя Перу. Мешкає на озерах, повільних річках та болотах.

Пірникоза-голіаф карта середовища проживання
Пірникоза-голіаф карта середовища проживання
Пірникоза-голіаф
Attribution-ShareAlike License

Звички та спосіб життя

У гніздовий період птахи трапляються у внутрішніх водоймах, у позашлюбний сезон спостерігаються також на морському узбережжі. Живе у змішаних зграях з іншими водними птахами. Живиться рибою, рідше водними комахами, молюсками і ракоподібними. Сезон розмноження триває з жовтня по січень, у Перу починається у вересні. Гніздиться невеликими колоніями. Гнізда облаштовує на плавучих або стаціонарних платформах з рослинних решток, які будують на мілководді. У кладці 3-5 яєць. За рік може бути два виводки.

Сезонна поведінка
Спів птаха

Дієта та харчування

Популяція

Посилання

2. Пірникоза-голіаф на сайті Червоного списку МСОП - https://www.iucnredlist.org/species/22696596/93573021
3. Xeno-canto пташиний спів - https://xeno-canto.org/686951

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися