Пугач віргінський

Пугач віргінський

Пугач віргінський

2 мови
Українська
Королівство
Клас
Родина
Рід
ВИДИ
Bubo virginianus

Пугач віргінський (Bubo virginianus ) — великий птах з родини совових, поширений у Північній та Південній Америці. У Південній Америці поширений підвид Bubo virginianus nacurutu.

Показати більше

Цей птах легко адаптується до природних умов і має дуже великий ареал. Ці птахи можуть жити в листопадних, хвойних і змішаних лісах, тропічних лісах, у степу, гірських областях, пустелях, субарктичних тундрах, скелястих узбережжях, на болотах і в деяких міських областях. Хоча і рідкісний у екстремальних областях (тобто пустелях та щільних тропічних лісах), цій птах зустрічається в більшості середовищ. За деякими даними, пугач віргінський уникнув значного скорочення у порівнянні з пугачем європейським, внаслідок ДДТ.

Віргінські пугачі переважно ведуть нічний спосіб життя і активні вночі. Взимку ведуть одиночний спосіб життя, влітку ж збираються в пари. Члени сім'ї пугачів тримаються разом до осені, після чого молодняк відлітає. Воліють поодинокий спосіб життя, збираючись в пари в період розмноження. Гніздиться в дуплах або кинутих гніздах інших птахів. Може гніздитися в будинках, щілинах скель і навіть печерах. Іноді гніздиться на землі.

Показати менше

Ні

Нічні

М'

М'ясоїдні

Де

Деревний

Al

Altricial

На

Наземний

Те

Територіальні тварини

Яй

Яйцекладні

Пл

Планеруючі

По

Полює з засідки

Мо

Моногамні

Од

Одинокий

Не

Не мігрант

G

починається з

Пт

Птахи провінції Канади
(колекція)
Пугач віргінський карта середовища проживання
Пугач віргінський
Attribution-ShareAlike License

Звички та спосіб життя

Сезонна поведінка
Спів птаха

Дієта та харчування

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися