Бандикут кролячий

Бандикут кролячий

Бандикут кролячий

2 мови
Українська
Королівство
Підтип
Клас
Інфраклас
Родина
Рід
ВИДИ
Macrotis lagotis

Бандикут кролячий (лат. Macrotis lagotis) — австралійський сумчастий ссавець з родини бандикутових роду (Macrotis). Австралійська назва тварини — білбі.

Ні

Нічні

Вс

Всеїдні

На

Наземний

Al

Altricial

Фо

Фосоріальний

Жи

Живуть в норах

Ст

Стрибун

По

Полігінія

Од

Одинокий

Іє

Ієразхічні

Не

Не мігрант

G

починається з

Зовнішній вигляд

У білбі довга шовковиста сіра з блакитнуватим відливом шерсть, довгі кролячі вуха та довгий волохатий двоколірний хвіст — біля основи чорний, на кінці білий, самий кінчик хвостика голий. Суттєво відрізняються від бандикутів зуби білбі — великі корінні зуби у дорослих особин мають гладеньку увігнуту поверхню в той час які в інших бандикутів вони вкриті гострими горбочками.

Кліматичні пояси

Бандикут кролячий карта середовища проживання
Бандикут кролячий
Attribution-ShareAlike License

Звички та спосіб життя

Від інших представників своєї родини бандикут кролячий відрізняється не лише зовнішністю, але й способом життя — риє глибокі нори, їсть більше м'яса та веде нічний спосіб життя. Харчується тварина як комахами та їх личинками так і дрібними ссавцями, наприклад завезеними до Австралії мишами. Має добре розвинуті ікла. Полює ця тварина вночі. Орієнтується переважно на слух та нюх, бо має слабкий зір. Спить тварина присівши на задні лапи та засунувши морду між передніми.

Показати більше

Живуть бандикути кролячі парами, причому кожна у своїй норі. Нори тварини риють передніми лапами з широкими кігтями, а голим кінчиком хвоста розрівнюють землю позад себе. Нора спіраллю опускається на глибину до 1,5 метри чи навіть більше і має лише один вихід. Бандикути кролячі риють нори настільки швидко, що звірятко неможливо зловити з лопатою бо воно ритиме хід далі швидше ніж людина розкопуватиме нору.

Розмножуються у березні—травні (що у південній півкулі відповідає осені). Самиця бандикутів кролячих народжує лише 1—2 дитинчат, хоч і має 8 сосків. Сумка в білбі відкривається вниз і назад.

Показати менше
Сезонна поведінка

Дієта та харчування

Дієта Всеїдні

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися