Дивоптах великий

Дивоптах великий

Дивопт́ах великий

2 мови
Українська
Королівство
Клас
Родина
ВИДИ
Paradisaea apoda

Дивопт́ах вели́кий, вели́кий ра́йський птах (Paradisaea apoda ) — птах, що належить до родини дивоптахових (Paradisaeidae) ряду горобцеподібних (Passeriformes).

Зовнішній вигляд

Дивоптах великий — найбільший представник з роду Paradisaea (у зв'язку з чим у багатьох мовах у назві виду використовується означення великий ): самці у довжину сягають 43 см (без хвоста), самиці менші за розміром: 35 см. Забарвлення оперення демонструє статевий диморфізм. У раціон представників цього виду здебільшого входять фрукти, насіння та дрібні комахи.

Ареал

Географія

Великі райські птахи населяють низинні та гористі ліси південного заходу Нової Гвінеї та острови Ару, Індонезія.

Біом

Кліматичні пояси

Звички та спосіб життя

Спосіб життя
Сезонна поведінка
Спів птаха

Дієта та харчування

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися