Чубач плямистий

Чубач плямистий

Чубач плямистий

2 мови
Українська
Королівство
Підтип
Клас
Ряд
Підряд
Родина
ВИДИ
Cystophora cristata

Чубач плямистий (Cystophora cristata ) — вид тварин родини Отарієвих. Хохлач зустрічається на високих широтах в північній Атлантиці, сезонно розширює свій ареал розповсюдження на північ, у Північний Льодовитий океан, а також на південь, в Північне море у північно-східній частині Атлантичного океану.

Де

Денні

М'

М'ясоїдні

Мо

Молюскоїдні

Ри

Рибоїдні

На

Напівводний

Пр

Прекоціальний

Хи

Хижаки

Пл

Плаваючі

На

Наземний

Ко

Конгрегаціні

По

Полігінія

За

Зазвичай поодинокий

Мі

Мігрант

H

починається з

Зовнішній вигляд

Забарвлення сріблясто чи блакитнувато-сіре, є численні чорні чи коричнювато-чорні клапті від 50—80 см² на спині та боках до менших на шиї та череві. На передніх і задніх ластах великі кігті. Статевий диморфізм помітний, дорослі самці приблизно 2,5 м довжиною й 300 кг вагою, найбільші сягають 400 кг. Дорослі самиці менші, в середньому 2,2 м і 160 кг, але можуть сягати 300 кг.

Чубач плямистий карта середовища проживання
Чубач плямистий
Attribution-ShareAlike License

Звички та спосіб життя

C. cristata дуже здібний пірнальник, більшість їх занурення на 100–600 м в глибину, тривалістю 5–25 хвилин, проте були зареєстровані дуже глибокі занурення на більш ніж 1000 м тривалістю майже годину. C. cristata солітарні протягом року, окрім сезону розмноження. Харчуються різноманітними рибами і безхребетними, у тому числі видами, які відбувають у товщі води. Білі ведмеді і косатки хижаки для C. cristata.

Сезонна поведінка

Дієта та харчування

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Сезон розмноження цього виду дуже короткий, як правило, триває всього близько 2,5 тижнів, і спаровування відбувається у воді. Дітонародження відбувається в середині березня. Щенята народжуються близько 1 м в довжину і вагою 24 кг. Цей вид має найкоротший період лактації серед ссавців, більшість щенят годуються молоком протягом чотирьох днів. Цуценята важать в середньому 48 кг при відлученні від годування. Короткий репродуктивний період є енергетично вигідним як для самців так і самиць, з відносними малими втратами маси тіла для обох статей в порівнянні з іншими тюленями. Тривалість життя C. cristata 25–30 років, максимальна 35 років.

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися