Ворона індійська

Ворона індійська

Ворона індійська

2 мови
Українська
Королівство
Клас
Родина
Рід
ВИДИ
Corvus splendens

Ворона індійська (Corvus splendens ) — вид горобцеподібних птахів роду крук (Corvus ) родини воронових (Corvidae).

Де

Денні

Вс

Всеїдні

На

Наземний

Al

Altricial

Мо

Моногамні

Со

Соціальний

Пе

Перелітні

Не

Не мігрант

H

починається з

Зовнішній вигляд

Тіло сягає близько 40 см завдовжки, самиці менші за самців. Груди та шия сірого забарвлення, решта тіла чорного кольору з фіолетовим або зеленим відблиском. Крила, дзьоб та ноги — чорні.

Ареал

Географія

Вид зустрічається у Південній та Південно-Східній Азії. Завжди приурочений до людських поселень і ареал постійно розширюється, адже вид призвичаївся до життя поруч з людьми. В Європейському Союзі включено до списку чужорідних інвазійних видів.

Ворона індійська карта середовища проживання
Ворона індійська карта середовища проживання
Ворона індійська

Звички та спосіб життя

Спосіб життя
Сезонна поведінка
Спів птаха

Дієта та харчування

Всеїдний вид. До раціону входять різні дрібні тварини: комахи, плазуни, гризуни), поїдає також фрукти, зерна та яйця птахів. Полюбляє живитись на смітниках.

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Гніздиться на високих деревах та електричних стовбах. Гніздо будує з гілок. У кладці 4-6 блакитних яєць з коричневими цятками. Пік сезону гніздування в Індії та Малайзії припадає на період з квітня до липня.

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися