Мунтжак індійський

Мунтжак індійський

Мунтжак індійський (muntiacus muntjak)

2 мови
Українська
Королівство
Підтип
Клас
Підряд
Родина
Підродина
ВИДИ
Muntiacus muntjak

Мунтжак індійський (Muntiacus muntjak)  — вид парнокопитних ссавців родини оленеві (Cervidae).

Де

Денні

Ні

Нічні

Вс

Всеїдні

На

Наземний

Бі

Бігун

Ви

Випасання

По

Полігінія

За

Зазвичай поодинокий

Од

Одинокий

I

починається з

Зовнішній вигляд

Має довжину тіла 89-135 см, довгий хвіст- 13-23 см, висоту в холці 40-65 см і масу 15-35 кг. Пеньки рогів покриті шерстю, дуже довгі, вони далеко виступають за задній край черепа. Самі роги короткі, приблизно рівні пенькам, маютьвигляд простої вилки, іноді з додатковимигілками і двомакінцевими відростками. Шерсть коротка, блискуча, коричнево-руда, різних відтінків. Молоді тварини — плямистого забарвлення.

Ареал

Географія

Мунтжак індійський поширений у Південно-Східній Азії від півострова Індостан і острова Цейлон на заході, Південного Китаю та острова Тайвань на півночі до Малакки, островів Ява, Суматра, Калімантан на півдні.

Мунтжак індійський карта середовища проживання
Мунтжак індійський карта середовища проживання
Мунтжак індійський
Attribution-ShareAlike License

Звички та спосіб життя

Мунтжак індійський населяє тропічні і субтропічні ліси, надає перевагу густимчагарниковим і трав'янистим зарості по узліссях, галявинах, берегах річок і струмків, де прокладають стежки. Найчастіше вдаєтьсячути гучні, короткі, гавкаючі голоси звірків, ніж побачити їх.

Показати більше

Мунтжаки живутьпоодинці або парами, не утворюючи стад. Вони прив'язані до ділянок проживання; складна система стежок в заростях допомагає їм уникати небезпеки. Ці олені живляться трав'янистими рослинами і листям чагарників. Своїм довгимязиком (висовуючи язик, мунтжак дістає ним доочей) вони зриваютьлистя з кущів.

Показати менше

Дієта та харчування

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Під час гону між самцями бувають бійки; б'ються вони довгими верхніми іклами, завдаючи глибокі рани один одному. У тропічному поясі гон буває в усісезони року, у мунтжаків, що живуть в північних частинах ареалу, зазвичай в січні-лютому. Вагітністьтриває близько 180 діб. Самки приносять одного, рідко двох плямистих дитинчат, масою про 550—700 г. Мати довго ховає малюка в густих заростях, і тільки коли дитинча зміцніє, він починає супроводжувати матір, проте при небезпеці не біжить за матір'ю, а ховається на місці, розпластавшись на землі.

Показати більше

У мунтжаків багато ворогів, починаючи з тигра і димчастого леопарда до хижих птахів і пітонів, які полюють за молодими тваринами.

Показати менше

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися