Індрі

Індрі

Короткохвостий індрі, Бабакото

2 мови
Українська
Королівство
Підтип
Клас
Підряд
Родина
Рід
ВИДИ
Indri indri

Індрі, або короткохвостий індрі, або бабакото (Indri indri ) — вид приматів з родини індрієвих (Indriidae), який утворює окремий рід Indri. Індрі є найбільшими лемурами, що живуть нині, і мешкають на північному сході Мадагаскару.

Де

Денні

Ро

Рослиноїдні

Пл

Плодоїдний

Де

Деревний

Al

Altricial

Зо

Зоохорія

Ос

Острівні ендеміки

Ст

Стрибун

На

Наземний

Те

Територіальні тварини

Мо

Моногамні

Со

Соціальний

Іє

Ієразхічні

Не

Не мігрант

I

починається з

Зовнішній вигляд

Індрі завдовжки досягають від 64 до 90 см. Хвіст, на відміну від усіх інших лемурів, дуже короткий і має завдовжки від 4 до 5 см. Маса індрі становить від 6,5 до 9,5 кг. Задні лапи дуже довгі, великі пальці збільшені та протиставлені решті пальців. Шерсть дуже густа з біло-сіро-чорним візерунком, який за своїм виглядом може варіювати. Особини на півдні ареалу проживання за забарвленням світліші, а на півночі — темніші. Голова, вуха і спина у всіх індрі зазвичай чорна. Вуха великі й волохаті, мордочка майже без волосся.

Ареал

Географія

Континенти
Субконтиненти
Країни
Біогеографічні зони

Індрі, як і всі лемури, мешкають на Мадагаскарі, а їх ареал розповсюдження знаходиться в північно-східній частині острова. Сферою проживання є дощові ліси, де вони можуть зустрічатися до висоти 1800 м над рівнем моря, віддаючи перевагу, однак, нижчим за висотою областям.

Індрі карта середовища проживання
Індрі карта середовища проживання

Звички та спосіб життя

Індрі живуть на деревах і спускаються на землю лише зрідка. Вони пересуваються по гілках перш за все за допомогою своїх сильних задніх лап, стрибаючи з гілки на гілку або лазячи вгору і вниз. На землі індрі пересуваються, як і всі представники родини, стрибаючи на задніх лапах і піднімаючи передні лапи в повітря. З усіх лемурів вони найактивніші в денний час, а вночі пересуваються лише при поганій погоді або при нападі хижака. Можна часто спостерігати, як вони лежать на дереві в розвилці гілок і насолоджуються сонячними променями.

Показати більше

Індри живуть у маленьких групах від двох до п'яти особин, які, як правило, складаються з моногамної пари та її потомства. Самка є домінантною і має при знаходженні їжі пріоритет. Після смерті партнера вона, як правило, знаходить собі нового. Пара володіє чітко окресленим ареалом від 17 до 40 га, який самець маркує секретом з спеціальних залоз.

Типовим для індрі є гучний спів в ранкові години, з допомогою якого вони заявляють про свої права на територію. Це спів, що звучить, як правило, між 7 і 11 годинами ранку, виконується обома партнерами, його можна чути на відстані 2 км.

Показати менше
Сезонна поведінка

Дієта та харчування

Індрі споживають переважно листя, меншою мірою вони вживають фрукти та пелюстки. Іноді вони спускаються на землю і проковтують деяку кількість землі. Як і багато інших рослиноїдних ссавців, індрі компенсують низьку поживність своєї їжі довгими періодами відпочинку.

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Кожні два-три роки самка після п'ятимісячної вагітності народжує на світ по одному дитинчаті. Він чіпляється спочатку за її живіт, пізніше за спину. Після закінчення шести місяців дитинча відвикає від молока матері, а у віці восьми місяців стає самостійним, залишаючись тим не менш ще близько року поблизу батьків. Самки досягають статевої зрілості лише у віці від семи до дев'яти років. Про середню тривалість життя індрі поки точних даних немає.

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися