Colobus polykomos

Colobus polykomos

Colobus polykomos

2 мови
Українська
Королівство
Підтип
Клас
Підряд
Інфраряд
Родина
ВИДИ
Colobus polykomos

Colobus polykomos (Колобус королівський) — вид приматів з роду Colobus родини Мавпові.

Де

Денні

Ро

Рослиноїдні

Фо

Фолівор

Де

Деревний

Al

Altricial

Зо

Зоохорія

На

Наземний

Те

Територіальні тварини

По

Полігінія

По

Полігінандрія

Со

Соціальний

Іє

Ієразхічні

Не

Не мігрант

K

починається з

Зовнішній вигляд

Це стрункі, з довгими хвостами примати. Хутро в основному чорного кольору, тільки спинне волоссям і груди білі. Хвіст також повністю білий і, на відміну від інших видів роду без китиці. Самці, в середньому, важать 9,90 кг, у той час як самиці 8,30 кг. Довжина голови й тіла від 450 до 720 мм, довжина хвоста від 520 до 1000 мм.

Ареал

Географія

Країни проживання: Кот-д'Івуар; Гвінея; Гвінея-Бісау; Ліберія; Сьєрра-Леоне. Населяє лісові галереї, вид рідко зустрічається в деградованих місцях проживання, хоча іноді зустрічається у вторинних лісах.

Colobus polykomos карта середовища проживання

Кліматичні пояси

Colobus polykomos карта середовища проживання
Colobus polykomos
Attribution-ShareAlike License

Звички та спосіб життя

Ці примати є денними і деревними. Вони живуть у невеликих гаремних групах. Це територіальні тварини. Вони їдять листя, а також плоди і насіння.

Показати більше

Після майже шести місяців вагітності, самиця народжує зазвичай одне дитинча. Діти спочатку білого кольору, і не тільки мати, але й інші самиці групи піклуються про нього. Максимальна повідомлена довговічність становить 23,5 років у неволі.

Показати менше
Сезонна поведінка

Дієта та харчування

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Популяція

Популяційні загрози

Страждає насамперед, від полювання і в другу чергу через втрату середовища проживання. Цей вид належить до класу А Африканської конвенції та Додатку II СІТЕС. Він знаходиться в кількох охоронних територіях.

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися