Альбатрос гавайський

Альбатрос гавайський

Темноспинний, Лайсанський

2 мови
Українська
Королівство
Клас
Рід
ВИДИ
Phoebastria immutabilis

Альбатрос гавайський, також темноспинний або лайсанський (Phoebastria immutabilis ) — морський птах родини альбатросових (Diomedeidae), роду Phoebastria або Diomedea (залежно від класифікації).

Де

Денні

Ні

Нічні

М'

М'ясоїдні

Мо

Молюскоїдні

На

Напівводний

Мо

Морські птахи

Пе

Пелагічні птахи

Пр

Прекоціальний

Пл

Планерувальники

Ко

Кочові

На

Наземний

Ко

Конгрегаціні

Мо

Моногамні

За

Зазвичай поодинокий

Ко

Колоніальні

Не

Не мігрант

Мі

Мігрант

L

починається з

Ареал

Географія

Гніздиться на Гавайських островах, у період кочівель трапляється частіше в зоні холодних течій над великими глибинами по всьому Тихому океану (до Командорських островів і Сахаліна).

Альбатрос гавайський карта середовища проживання
Альбатрос гавайський карта середовища проживання
Альбатрос гавайський
Attribution-ShareAlike License

Звички та спосіб життя

Як і інші види альбатросів, більшу частину життя проводить у відкритому океані. Живиться головоногими молюсками, рідше — рибою і ракоподібними. На островах з'являється тільки в період гніздування. Статевої зрілості досягають у віці не менше 5, частіше 8-10 років. Гніздиться колоніями. У кладці тільки одне яйце. Насиджують обидва батьків протягом 65 днів. Пташеня залишається у гнізді до півроку.

Сезонна поведінка
Спів птаха

Дієта та харчування

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Популяція

Чисельність

Чисельність виду оцінюють у 1 млн 600 тис. особин, популяція стабільна.

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися