Дзьобаті кити

21 тварин

Дзьобові кити — це сімейство китоподібних, яке вважається однією з найменш відомих груп ссавців через глибоководне середовище існування та очевидну низьку чисельність. Лише три-чотири з 24 видів досить добре відомі. Біля берегів Японії дзьобаті кити Берда та дзьобаті Кюв’є були предметом комерційної експлуатації, тоді як північна афаліна масово полювалася в північній частині Північної Атлантики наприкінці 19-го та на початку 20-го століть. Дзьобаті кити мають помірний розмір, і їхньою головною відмінною рисою є наявність «дзьоба», дещо подібного до багатьох дельфінів. Інші відмінні риси включають пару збіжних борозен під горлом і відсутність виїмки на хвостовій трубці. Дзьобаті кити є глибоководними дайверами, і вони регулярно занурюються глибше 500 м (1600 футів), щоб ехолокувати в пошуках їжі; ці глибокі занурення часто супроводжуються кількома більш мілкими зануреннями менше 500 м. Вони соціальні тварини, однак інформації про їх груповий склад не так багато. Протягом багатьох років більшість видів дзьобатих китів були ізольовані від антропогенного впливу через їх віддалене середовище існування. Однак тепер вони все частіше отруюються токсичними хімікатами і особливо вразливі до накопичення біологічних забруднень, таких як пластик. Вони також частіше потрапляють у тралові мережі через розширення глибоководного рибальства.
показувати менше
Дзьобові кити — це сімейство китоподібних, яке вважається однією з найменш відомих груп ссавців через глибоководне середовище існування та очевидну низьку чисельність. Лише три-чотири з 24 видів досить добре відомі. Біля берегів Японії дзьобаті кити Берда та дзьобаті Кюв’є були предметом комерційної експлуатації, тоді як північна афаліна масово полювалася в північній частині Північної Атлантики наприкінці 19-го та на початку 20-го століть. Дзьобаті кити мають помірний розмір, і їхньою головною відмінною рисою є наявність «дзьоба», дещо подібного до багатьох дельфінів. Інші відмінні риси включають пару збіжних борозен під горлом і відсутність виїмки на хвостовій трубці. Дзьобаті кити є глибоководними дайверами, і вони регулярно занурюються глибше 500 м (1600 футів), щоб ехолокувати в пошуках їжі; ці глибокі занурення часто супроводжуються кількома більш мілкими зануреннями менше 500 м. Вони соціальні тварини, однак інформації про їх груповий склад не так багато. Протягом багатьох років більшість видів дзьобатих китів були ізольовані від антропогенного впливу через їх віддалене середовище існування. Однак тепер вони все частіше отруюються токсичними хімікатами і особливо вразливі до накопичення біологічних забруднень, таких як пластик. Вони також частіше потрапляють у тралові мережі через розширення глибоководного рибальства.
показувати менше