Лемури та інші напівземечні

122 тварин

Лемурів та інших напівсімейних лемурів разом називають стрепсиринами, до них належать мадагаскарські лемури, галаго («кущі») і потто з Африки, а також лорі з Індії та південно-східної Азії. Ці тварини визначаються за їх «мокрою» (вологою) ) кінчик морди, великі нюхові частки для нюху та вомероназальний орган для виявлення феромонів. Їхні очі містять світловідбиваючий шар, щоб покращити нічний зір, і ці примати також виробляють власний вітамін С. Для лемурів також характерний зубний гребінь, спеціальний набір зубів у передній нижній частині рота, який вони в основному використовують для розчісування. хутро під час догляду. Деякі види стрепсірріну ведуть нічний спосіб життя, а інші – денний. Проте деякі або всі коричневі лемури (Eulemur) є катемерними, що означає, що вони можуть бути активними вдень або вночі. Багато з цих приматів вважаються «самотніми добувачами їжі», однак багато з них демонструють складну та різноманітну соціальну організацію, спілкуючись вночі та ділячи місця для сну вдень. Вони переважно деревні і харчуються фруктами, насінням, листям, квітами та здобиччю тварин. Багато з нині живих стрепсиринів знаходяться під загрозою зникнення через різноманітну діяльність людини. Хоча полювання часто заборонено, закони, що захищають їх, рідко виконуються. На Мадагаскарі місцеві табу, відомі як «феді», іноді допомагають захистити види лемурів, хоча на деяких все ще полюють для традиційної медицини.
показувати менше
Лемурів та інших напівсімейних лемурів разом називають стрепсиринами, до них належать мадагаскарські лемури, галаго («кущі») і потто з Африки, а також лорі з Індії та південно-східної Азії. Ці тварини визначаються за їх «мокрою» (вологою) ) кінчик морди, великі нюхові частки для нюху та вомероназальний орган для виявлення феромонів. Їхні очі містять світловідбиваючий шар, щоб покращити нічний зір, і ці примати також виробляють власний вітамін С. Для лемурів також характерний зубний гребінь, спеціальний набір зубів у передній нижній частині рота, який вони в основному використовують для розчісування. хутро під час догляду. Деякі види стрепсірріну ведуть нічний спосіб життя, а інші – денний. Проте деякі або всі коричневі лемури (Eulemur) є катемерними, що означає, що вони можуть бути активними вдень або вночі. Багато з цих приматів вважаються «самотніми добувачами їжі», однак багато з них демонструють складну та різноманітну соціальну організацію, спілкуючись вночі та ділячи місця для сну вдень. Вони переважно деревні і харчуються фруктами, насінням, листям, квітами та здобиччю тварин. Багато з нині живих стрепсиринів знаходяться під загрозою зникнення через різноманітну діяльність людини. Хоча полювання часто заборонено, закони, що захищають їх, рідко виконуються. На Мадагаскарі місцеві табу, відомі як «феді», іноді допомагають захистити види лемурів, хоча на деяких все ще полюють для традиційної медицини.
показувати менше