Повзики

25 тварин

Повзики — невеликі горобцеподібні птахи з великими головами, короткими хвостами, потужними дзьобами й лапами. Більшість видів мають сіру або блакитнувату верхню частину та чорну смужку на очах. Більшість повзиків розмножуються в помірних або гірських лісах Північної півкулі, хоча два види пристосувалися до скелястих середовищ існування в більш теплих і сухих регіонах Євразії. Більшість видів не є мігруючими і живуть у своєму середовищі проживання цілий рік, хоча північноамериканський горихвістик мігрує в теплі регіони протягом зими. Усі представники цього роду гніздяться в дуплах або щілинах і рекламують свою територію голосними простими піснями. Харчуються повзики переважно комахами, горіхами та насінням. Вони добувають їжу на своїх територіях під час розмноження, але також можуть приєднуватися до зграй змішаного годування в інший час. Звичка повзиків забивати великий харчовий продукт у щілину, а потім рубати його міцними дзьобами дає цим птахам англійську назву.
показувати менше
Повзики — невеликі горобцеподібні птахи з великими головами, короткими хвостами, потужними дзьобами й лапами. Більшість видів мають сіру або блакитнувату верхню частину та чорну смужку на очах. Більшість повзиків розмножуються в помірних або гірських лісах Північної півкулі, хоча два види пристосувалися до скелястих середовищ існування в більш теплих і сухих регіонах Євразії. Більшість видів не є мігруючими і живуть у своєму середовищі проживання цілий рік, хоча північноамериканський горихвістик мігрує в теплі регіони протягом зими. Усі представники цього роду гніздяться в дуплах або щілинах і рекламують свою територію голосними простими піснями. Харчуються повзики переважно комахами, горіхами та насінням. Вони добувають їжу на своїх територіях під час розмноження, але також можуть приєднуватися до зграй змішаного годування в інший час. Звичка повзиків забивати великий харчовий продукт у щілину, а потім рубати його міцними дзьобами дає цим птахам англійську назву.
показувати менше