Ластівки та Мартинки

82 тварин

Ластівки, мартини та пильщики — родина горобцеподібних птахів, поширених по всьому світу на всіх континентах, іноді в Антарктиді. Добре пристосовані до живлення з повітря, вони мають характерний зовнішній вигляд. Ряд європейських і північноамериканських видів є далекими мігрантами; навпаки, західноафриканські та південноафриканські ластівки є немігруючими. Ноги цих птахів короткі, а їх ступні пристосовані для сідання, а не для ходьби, оскільки передні пальці частково з’єднані біля основи. Ластівки здатні ходити і навіть бігати, але роблять це шаркаючи, перевалюючись. Ластівки чудово літають і використовують ці навички, щоб годувати та залучати партнерів. Деякі види є територіальними, а інші – ні і просто захищають свої місця гніздування. Поза сезоном розмноження деякі види можуть утворювати великі зграї, а також види можуть ночувати спільно. Ці лежбища можуть бути величезними і можуть збирати до 1,5 мільйонів особин. Здебільшого ластівки комахоїдні і зазвичай ловлять здобич на крило. Пари ластівок моногамні і зазвичай відкладають близько чотирьох-п’яти яєць у помірних зонах і два-три яйця в тропіках. Пташенята ластівок вилуплюються голими і очі у них не відкриваються повністю до 10 днів. Важко визначити, коли молодняк опариться, оскільки батьки виманюють його з гнізда через три тижні, але потім часто повертаються до гнізда, щоб постелити.
показувати менше
Ластівки, мартини та пильщики — родина горобцеподібних птахів, поширених по всьому світу на всіх континентах, іноді в Антарктиді. Добре пристосовані до живлення з повітря, вони мають характерний зовнішній вигляд. Ряд європейських і північноамериканських видів є далекими мігрантами; навпаки, західноафриканські та південноафриканські ластівки є немігруючими. Ноги цих птахів короткі, а їх ступні пристосовані для сідання, а не для ходьби, оскільки передні пальці частково з’єднані біля основи. Ластівки здатні ходити і навіть бігати, але роблять це шаркаючи, перевалюючись. Ластівки чудово літають і використовують ці навички, щоб годувати та залучати партнерів. Деякі види є територіальними, а інші – ні і просто захищають свої місця гніздування. Поза сезоном розмноження деякі види можуть утворювати великі зграї, а також види можуть ночувати спільно. Ці лежбища можуть бути величезними і можуть збирати до 1,5 мільйонів особин. Здебільшого ластівки комахоїдні і зазвичай ловлять здобич на крило. Пари ластівок моногамні і зазвичай відкладають близько чотирьох-п’яти яєць у помірних зонах і два-три яйця в тропіках. Пташенята ластівок вилуплюються голими і очі у них не відкриваються повністю до 10 днів. Важко визначити, коли молодняк опариться, оскільки батьки виманюють його з гнізда через три тижні, але потім часто повертаються до гнізда, щоб постелити.
показувати менше