Пінгвін малий

Пінгвін малий

Пінгвін малий

2 мови
Українська
Королівство
Клас
Родина
ВИДИ
Eudyptula minor

Пінгві́н мали́й (Eudyptula minor ) — вид з роду малий пінгвін родини пінгвінових, найменший вид з усіх пінгвінів, що нині живуть.

Де

Денні

Ні

Нічні

М'

М'ясоїдні

Ри

Рибоїдні

На

Напівводний

Не

Нелітаючі птахи

Al

Altricial

Фо

Фосоріальний

Пл

Плаваючі

Те

Територіальні тварини

На

Наземний

Мо

Моногамні

Со

Соціальний

Ко

Колоніальні

Не

Не мігрант

L

починається з

Зовнішній вигляд

Зріст малого пінгвіна коливається в межах 40 см, а вага близько 1 кг.

Показати більше

У цих птахів темно-сірий дзьоб, синя чи темна, майже чорна задня частина, а груди й верх лап — світло-сірі або білі.

Показати менше

Ареал

Географія

Ареал малих пінгвінів — узбережжя Південної Австралії й Нової Зеландії, а також прилеглі острови. Чисельність популяції малих пінгвінів оцінюється близько 1 мільйона пар.

Кліматичні пояси

Звички та спосіб життя

Живиться малий пінгвін дрібною рибою, головоногими молюсками, зокрема восьминогами. Птахи пірнають на глибину 5-30 м, максимум — близько 60-70 м, це менше, ніж у інших видів пінгвінів.

Показати більше

На березі малі пінгвіни селяться в ущелинах на схилах. Живуть вони парами, і тривалий час зберігають вірність один одному, іноді і на все життя. Однак полюють самець і самка зазвичай незалежно один від одного.На австралійському острові Філліп-Айленд в 150 км від Мельбурна малі пінгвіни облюбували щільний піщаний схил, зарослий невеликим чагарником, в якому риють свої нори на відстані 200-500 метрів від берега (на цьому острові споруджено спеціальні трибуни і настили, підняті на 1 - 1,5м над землею, що дозволяють спостерігати так званий "парад пінгвінів" - Phillip Island Penguin Parade, коли вони після заходу сонця виходять з моря, формують групи по 10-40 штук і дуже швидко "марширують" вгору по схилу, а потім відшуковують свої нори, при цьому досить голосно і порівняно мелодійно перекрикуючи один одного і своїх пташенят).

Показати менше
Сезонна поведінка
Спів птаха

Дієта та харчування

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Яйця (їх зазвичай два) самець і самка малого пінгвіна висиджують по черзі змінюючи один одного через кожні кілька днів.Малі пінгвіни годують пташенят, відригуючи напівпереварену рибу.

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися