Лама

Лама

Лама

2 мови
Українська
Королівство
Підтип
Клас
Родина
Рід
ВИДИ
Lama glama

Ла́ма (Lama glama ) — південноамериканський ссавець родини верблюдових, одомашнений індіанцями Анд.

Де

Денні

Ро

Рослиноїдні

Фо

Фолівор

На

Наземний

Бі

Бігун

Те

Територіальні тварини

Жи

Живородні тварини

Пр

Прекоціальний

Об

Об'їдають кущі

По

Полігінія

Іє

Ієразхічні

Не

Не мігрант

L

починається з

Зовнішній вигляд

Висота дорослого самця в холці до 120 см. Шия довга і тонка, голова відносно мала, звичайно високо піднята, вуха високі, загострені. Незважаючи на відсутність горба, у лам багато спільних рис з верблюдами: ікловидні різці у верхній щелепі, мозолисті подушки на підошві роздвоєних копит (адаптація до кам'янистого ґрунту), пережовування жвачки, якою тварина, якщо її розізлити, плюється. Древні відомі предки лам і верблюдів з'явились приблизно 40 млн років тому у Північній Америці, звідти поширились по перешийкам до Південної Америки і у Азію.

Показати більше

Лама відрізняється від альпаки більшими розмірами та видовженішою головою.

Показати менше

Ареал

Географія

Лама  карта середовища проживання
Лама  карта середовища проживання
Лама
Public Domain Dedication (CC0)

Дієта та харчування

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Шлюбний сезон у вересні. Вагітність триває 10—11 місяців. Зазвичай народжується одне дитинча. Мати годує його молоком шість тижнів, а статевої зрілості лами досягають в три роки.

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися