Neogale frenata

Neogale frenata

Neogale frenata

2 мови
Українська
Королівство
Підтип
Клас
Ряд
Підряд
Родина
Підродина
Рід
ВИДИ
Mustela frenata

Neogale frenata (syn. Mustela frenata ) — ссавець, дрібний хижак з родини мустелові (Mustelidae).

Ні

Нічні

Де

Денні

М'

М'ясоїдні

На

Наземний

Al

Altricial

Хи

Хижаки

Те

Територіальні тварини

По

Полігінія

Од

Одинокий

Не

Не мігрант

L

починається з

Зовнішній вигляд

Голова і тіло довжиною 180-320 мм, хвіст довжиною 115-207 мм, задні ступні довжиною 35-55 мм, вуха довжиною 10-20 мм, вага 80-340 грам.

Показати більше

Зубна формула: I 3/3, C 1/1, P 3/3, M 1/2 = 34.

Голова, шия і тулуб подовжені, ноги короткі. Очі та вуха маленькі. Спинний хутро шоколадно-коричневе, блискучий і однорідне на вигляд. Може бути присутнє біле лицьове маркування. Підборіддя і горло кремово-білі, що переходить на блідо-жовтий або блідо-помаранчевий на животі. Хвіст короткий, з чорним кінчиком, міцний і густо запушений. Поверхні підошов ніг волохаті. Самці приблизно в два рази більші самиць.

Показати менше

Ареал

Географія

Країни поширення: Беліз, Болівія, Бразилія, Канада, Колумбія, Коста-Рика, Еквадор, Сальвадор, Гватемала, Гондурас, Мексика, Нікарагуа, Панама, Перу, США, Венесуела.

Показати більше

Живуть у найрізноманітніших місцях проживання, як правило, поблизу води. Сприятливі середовища проживання включають кущисті території та рідколісся, окрайці полів, прибережні луки, болотисті місцевості й болота. Терпимі до безпосередньої близькості людини.

Показати менше
Neogale frenata карта середовища проживання
Neogale frenata карта середовища проживання
Neogale frenata
Attribution-ShareAlike License

Звички та спосіб життя

Солітарний, хоча й більш соціальний, де видобуток в достатку і середовище проживання оптимальне. Домашній діапазон варіює від 4 до 120 га і може перекриватися. Нори знаходяться в покинутих норах, зроблених іншими ссавцями, в ущелинах скель, порожнистих пнях або просторі між коріннями дерев, одна особина може використовувати декілька сховок. Її раціон складають в основному гризуни й інші дрібні ссавці. У першу чергу Мустела довгохвоста нічна, але часто активна вдень. Може лазити і плавати, але, мабуть, не так добре, як Mustela erminea.

Сезонна поведінка

Дієта та харчування

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Парування відбувається в липні і серпні, але імплантація заплідненої яйцеклітини в порожнину матки затримується приблизно до наступного березня. Ембріональний розвиток триває потім протягом приблизно 27 днів до пологів, що бувають у квітні або травні. Загальний термін вагітності — 205-337 днів.

Показати більше

Середнє число дитинчат шість, діапазон становить від трьох до дев'яти. Молодь важить близько 3,1 грамів при народженні, відкриває очі за 35-37 днів і відіймається від грудей у віці 3,5 тижні. Батько, як повідомляється, допомагає в турботі за молодим поколінням.

Основні хижаки: Vulpes vulpes, Urocyon cinereoargenteus, Bubo virginianus, Bubo scandiacus, Strix varia, Buteo lagopus, Accipiter gentilis, Canis latrans, Martes americana, Lynx rufus, свійські пси й коти, у меншій мірі — змії: Agkistrodon piscivorous і Crotalus.

Показати менше

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися