Мандаринка

Мандаринка

Мандаринка

2 мови
Українська
Королівство
Клас
Родина
Рід
Aix
ВИДИ
Aix galericulata

Мандари́нка (лат. Aix galericulata; англ. Mandarin Duck; яп. 鴛鴦, オシドリ) — птах родини качкових. Мешкає у Східній Азії, на території Китаю, Кореї, Японії, Тайваню і Приморського краю Росії. Вид успішно інтродуковано в Західній Європі, де ці качки повністю натуралізувалися. Часто розводять у парках як декоративного птаха.

Су

Сутінковий

Вс

Всеїдні

На

Напівводний

Во

Водоплаваючі птахи

Пр

Прекоціальний

Ко

Конгрегаціні

Яй

Яйцекладні

Мо

Моногамні

Со

Соціальний

Пе

Перелітні

Мі

Мігрант

M

починається з

Ща

Щасливі тварини
(колекція)

Ба

Барвисті тварини
(колекція)

Зовнішній вигляд

Статевий диморфізм яскраво виражений. Самець має яскраве різнобарвне пір'я і чуб на голові. Самиця має сіре пір'я різних відтінків. Середня довжина тіла самця — 48 см; самиці — 41 см. Довжина крила самця — 21—24 см; самиці — 21—23 см. Розмах крил становить 65—75 см. Середня вага самця — 0,6 кг; самиці — 0,5 кг.

Мандаринка карта середовища проживання
Мандаринка
Attribution-ShareAlike License

Звички та спосіб життя

Сезонна поведінка
Спів птаха

Дієта та харчування

Дієта Всеїдні

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Населяє ліси вздовж гірських річок. Сезон розмноження розпочинається в лютому — березні. Гнізда влаштовує, як правило, у дуплах дерев на різній висоті, інколи до 15 м. Кладка має від 7 до 14 яєць, які самка висиджує протягом 32 днів. Пташенята після вилуплення невдовзі самостійно залишають гніздо, вистрибуючи з дупла.

Популяція

Чисельність

Популяцію у світі оцінено у 65-66 тис. особин, чисельність має тенденцію до скорочення

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися