Colobus guereza

Colobus guereza

Colobus guereza

2 мови
Українська
Королівство
Підтип
Клас
Підряд
Інфраряд
Родина
ВИДИ
Colobus guereza

Colobus guereza (Гереза, колобус гереза) — вид приматів з роду Колобус (Colobus ) родини Мавпові. Назва перейнята з кушитських мов.

Де

Денні

Ро

Рослиноїдні

Фо

Фолівор

Пл

Плодоїдний

Де

Деревний

Пр

Прекоціальний

На

Наземний

Те

Територіальні тварини

Жи

Живородні тварини

Об

Об'їдають кущі

По

Полігінія

Со

Соціальний

Іє

Ієразхічні

Не

Не мігрант

M

починається з

Чо

Чорно-білі тварини
(колекція)

Зовнішній вигляд

Вага самців: 9,3-13,5 кг, самиць: 7,8-9,2 кг, довжина голови і тіла самців: 54,3-69,9 см, самиць: 52.1-67.3 см, довжина хвоста складає від 52 до 100 см. Це великі, відносно сильні тварини. Основний колір хутра чорний, білим обрамлене лице й u-подібна мантія довгого білого волосся, яке простягається вниз плечей і через нижню частину спини до густого білого пучка на кінчику хвоста. Обличчя сірого кольору, голе, ніздрі витягнуті.

Кліматичні пояси

Colobus guereza карта середовища проживання
Colobus guereza
Attribution-ShareAlike License

Звички та спосіб життя

Часто зустрічається у вторинних або деградованих лісах. Вони утворюють гаремні групи від 8 до 15 тварин, які складаються з одного самця, кількох самиць і дитинчат. Це денні тварини, які живуть в основному на деревах. Самці іноді утворюють холостяцькі групи, але вони не є постійними. Це територіальні тварини, група населяє територію близько 15 га. Ці тварини є травоїдними, з молоде листя складає основну частину раціону. У меншій мірі вони також їдять зріле листя, фрукти і бутони. Відомі хижаки: Stephanoaetus coronatus, Panthera pardus, Pan troglodytes.

Показати більше

У більшості випадків, не мають фіксованого шлюбного періоду. Після приблизно 175 днів вагітності, самиця народжує зазвичай одне дитинча. Відлучення від грудей здійснюється у віці близько шести місяців. Статева зрілість настає в близько 4 роки у самиць, самці приблизно у 6 років. Середня тривалість життя в неволі до 24 років.

Показати менше
Сезонна поведінка

Дієта та харчування

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Популяція

Популяційні загрози

Цей вид знаходиться під загрозою у частинах ареалу через втрати місць проживання в результаті збезлісення для деревини, перетворення в екзотичні лісові насадження і перетворення в сільськогосподарські землі. Це вид занесений до Додатка II СІТЕС і класу B Африканського Конвенції про збереження природи і природних ресурсів. Зустрічається в ряді охоронних територій.

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися