Notoryctes caurinus

Notoryctes caurinus

Notoryctes caurinus

2 мови
Українська
Королівство
Підтип
Клас
Інфраклас
Родина
ВИДИ
Genus Notoryctes

Notoryctes caurinus (ноторикт північний) — вид сумчастих, що мешкає в пустелях північно-західної Австралії.

Notoryctes caurinus карта середовища проживання
Notoryctes caurinus
Attribution-ShareAlike License

Звички та спосіб життя

Підземний, рийний вид, що час від часу виходить на поверхню, особливо після дощу. Його нори знаходяться в піщаних дюнах і на піщаних ґрунтах вздовж річкових русел. Не в змозі долати великі відстані по твердій землі, таким чином, безперервна область прийнятного середовища проживання, ймовірно, важлива. Вивчення однієї тварини в неволі показали, що вид має незвичайний обмін речовин і може змінювати свою температуру тіла, що є ймовірною адаптацією до його рийного способу життя.

Сезонна поведінка

Дієта та харчування

Популяція

Популяційні загрози

Про загрози мало відомо. Загрозою є хижацтво з боку лисиці та здичавілої кішки, можливо, динго. Інші потенційні загрози для цього виду включають пожежі та зміни місць проживання, викликані витоптуванням ґрунту великою рогатою худобою та верблюдами. Зміна клімату може також представляти загрозу для цього виду в майбутньому, так як прогнозується зміна кількості опадів і зміна температури.

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися