Zapus hudsonius

Zapus hudsonius

Zapus hudsonius

2 мови
Українська
Королівство
Підтип
Клас
Родина
Підродина
Рід
ВИДИ
Zapus hudsonius

Zapus hudsonius (Запода гудзонський) — вид ссавців з надряду гризунів родини стрибакові (Dipodidae).

Ні

Нічні

Зе

Зерноїдний

Ро

Рослиноїдні

На

Наземний

Al

Altricial

Ст

Стрибун

Зо

Зоохорія

Ко

Кочові

Од

Одинокий

Вп

Впадають в спялчку

M

починається з

Зовнішній вигляд

Загальна довжина: 180—240 мм, хвіст 108—165 мм, задні ступні 28—35 мм, вуха 12-19 мм, вага 11—24 гр, перед сплячкою 35 грам і більше. Зубна формула: 1/1, 0/0, 1/0, 3/3, загалом 18 зубів.

Показати більше

Це малий гризун з великими задніми ступнями і довгим хвостом. Боки жовтувато-оливково-коричневі з темними кінчиками покривного волосся. Широка коричнева смуга йде вздовж спини від носа до хвоста. Низ, включаючи ноги, білий. Часто сидить на довгих задніх ступнях, маніпулюючи їжею передніми лапами.

Показати менше

Ареал

Географія

Континенти
Біогеографічні зони

Країни поширення: Канада (Альберта, Британська Колумбія, Лабрадор, Манітоба, Нью-Брансвік, Північно-Західні території, Нова Шотландія, Нунавут, Онтаріо, принца Едуарда I, Квебек, Саскачеван, Юкон), США (Алабама, Аляска, Аризона, Арканзас, Колорадо, Коннектикут, Делавер, окрузі Колумбія, Джорджія, Іллінойс, Індіана, Айова, Канзас, Кентуккі, Мен, Меріленд, Массачусетс, Мічиган, Міннесота, Міссісіпі, Міссурі, Монтана, Небраска, Нью-Гемпшир, Нью-Джерсі, Нью-Мексико, Нью-Йорк, Північна Кароліна, Північна Дакота, Огайо, Оклахома, Пенсильванія, Род-Айленд, Південна Кароліна, Південна Дакота, Теннессі, Вермонт, Вірджинія, Західна Вірджинія, Вісконсин, Вайомінг). Знаходиться на трав'янистих полях, густій прибережній рослинності і лісистій місцевості. Воліє проживати на територіях з високою вологістю.

Звички та спосіб життя

Раціон залежить від пори року, комахи домінують на початку весни, насіння та фрукти влітку і гриби, особливо роду Endogone — пізнім літом і восени.

Показати більше

Розмноження відбувається з квітня до початку вересня, з піком у червні-серпні. Вагітність триває 17-20 днів. Приплід розміром 2-9 (в середньому 4-6), окремі самиці можуть давати до 2-3 приплодів на рік. Тривалість життя 2-3 роки. Сплячка відбувається з вересня / жовтня по квітень / травень. Підготовка до сплячки починається приблизно на початку вересня і тварина накопичує близько шести грамів додаткового жиру в організмі.

Показати менше
Сезонна поведінка

Дієта та харчування

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися