Дромер

Дромер

Дромер

2 мови
Українська
Королівство
Підтип
Клас
Інфраклас
Родина
Рід
ВИДИ
Dromiciops gliroides

Дромер (Dromiciops ) — монотиповий рід ссавців ряду дромероподібних (Microbiotheriformes) з когорти сумчасті (Marsupialia). Мікробіотерієві більш тісно пов'язані з австралійськими сумчастими, ніж з американськими. Філогенетичні дослідження прийшли до висновку, що сестринськими групами для них є Peramelemorphia, Notoryctemorphia, Dasyuromorphia, Diprotodontia.

Ні

Нічні

Ко

Комахоїдні

М'

М'ясоїдні

Де

Деревний

Al

Altricial

Тв

Тварини, що впадають у торпор

Зо

Зоохорія

Де

Дереволази

На

Наземний

Мо

Моногамні

Од

Одинокий

Вп

Впадають в спялчку

Не

Не мігрант

M

починається з

Зовнішній вигляд

Довжина голови й тулуба становить від 83 до 130 мм, хвіст довжиною від 90 до 132 мм; важить від 16 до 42 г.

Показати більше

Дрібна тваринка з коротким писочком і невеликими округлими вухами. Шерсть коротка і щільна; більшість тіла буро-сірі, але плечі й круп можуть мати білі плями; черево світліше, від жовтувато-білого до блідо-сірого; є виражені чорні очні кільця. Хвіст помірно чіпкий і добре запушений, за винятком голої нижньої частини від 25 до 30 мм.

Спостерігається сезонна варіація і статевий диморфізм. Наприкінці літа самиці значно важчі й довші, ніж самці. Хоча обидві статі використовують свої хвости як органи зберігання, самиці мають товстіші хвости; це свідчить про те, що самиці мають більші енергетичні потреби під час сплячки або торпору. Географічні відмінності також були зареєстровані, тварини з о. Чилое мають дещо темніше забарвлення шерсті. Через недостатню відмінність ознак підвиди не вирізняють.

Показати менше
Дромер карта середовища проживання
Дромер
Public Domain Dedication (CC0)

Звички та спосіб життя

Живе в помірно холодних субантарктичних лісах південних областей Чилі та Аргентини, де мешкає в заростях чилійського бамбука (Chusquea ) та інших рідних лісових видів. Цей нічний, високогірний ссавець конструює сферичні гнізда з водовідштовхувальних бамбукових листів, облицьованих мохом або травою. Гнізда, ймовірно, служать для захисту тварин від холоду, але коли температура взимку падає, а їжа стає дефіцитною, D. gliroides впадає в сплячку. Живиться кількома видами плодів місцевих рослин, а також личинок і лялечок. Вид проживає на кількох природоохоронних територіях.

Дієта та харчування

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися