Зенаїда північна

Зенаїда північна

Зенаїда північна

2 мови
Українська
Королівство
Клас
Родина
ВИДИ
Zenaida macroura

Зенаїда північна (Zenaida macroura ) — вид голубових. Горлиця названа на честь принцеси Зенаїди Бонапарт, дружини французького орнітолога Шарля Бонапарта. Є одним з найбільш звичайних і найбільш поширених птахів Північної Америки. Етимологія: «macroura» — з грецької довгохвоста.

Де

Денні

Ро

Рослиноїдні

Зе

Зерноїдний

Al

Altricial

Зо

Зоохорія

На

Наземний

Те

Територіальні тварини

Яй

Яйцекладні

Де

Деревний

Пл

Планеруючі

Мо

Моногамні

Со

Соціальний

Пе

Перелітні

Мі

Мігрант

M

починається з

Зовнішній вигляд

Довжина: 28–33 см, вага 85—170 г, розмах крил: 37–45 см, яйце 28 на 32 мм. Схожа на голуба формою і розміром. Має тьмяно-коричневий колір з вохристо-коричневою головою, шиєю і низом, кільця навколо очей блідо-блакитні. Деякі чорні плями видно на крилах, а також одне під вухом. Довгий хвіст темнішає до кінчика. Самиця тьмяніша і має коротший хвіст. Сидить з трьома пальцями по напрямку руху і один назад. Ноги короткі й червонуватого забарвлення. Дзьоб невеликий і темний, як правило, це суміш коричневого і чорного.

Ареал

Географія

Багамські острови, Беліз, Бермуди, Канада, Кайманові острови, Колумбія, Коста-Рика, Куба, Домініканська Республіка, Сальвадор, Гватемала, Гаїті, Гондурас, Ямайка, Мексика, Нікарагуа, Панама, Пуерто-Рико, Сен-П'єр і Мікелон, Теркс і Кайкос, Сполучені Штати. Ареал майже на 11 мільйонів квадратних кілометрів. Приблизна кількість особин даного виду: 475 000 000. На нього полюють як для спорту так і м'яса.

Зенаїда північна карта середовища проживання
Зенаїда північна карта середовища проживання
Зенаїда північна
Public Domain Dedication (CC0)

Звички та спосіб життя

Розмножується в різних середовищ існування, починаючи від рідколісся до напівпосушливих пасовищ, але в межах досяжності води. В основному є один партнер одночасно. Самиця відкладає рівно два яйця. Іноді, однак, вона відкладає яйця в гнізда інших пар, що призводить до трьох-чотирьох яєць в гнізді. Яйця маленькі і білі. Обидва батьки висиджують яйця і піклуються про своїх пташенят. Пташенята вилуплюються через 14 днів. Дорослі зазвичай їдять тільки насіння, молодь голубине молоко. Вони часто ковтають гравій або пісок, для допомоги в обробці їжі. Птах є сильним льотчиком і може літати зі швидкістю до 88 км/год. Під час сну голова спочиває між плечима, близько до тіла, і не заправлена під пір'я, як робить більшість видів. Найбільші хижаки цього виду це соколи і яструби. Під час гніздування воронові, домашні коти, вивірки, деякі змії можуть полювати на яйця. Живуть 6—7 років у дикій природі, але один екземпляр жив до 19,3 років.

Сезонна поведінка
Спів птаха

Дієта та харчування

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися