Petrogale concinna

Petrogale concinna

Набарлек (petrogale concinna)

2 мови
Українська
Королівство
Підтип
Клас
Інфраклас
Родина
Рід
ВИДИ
Petrogale concinna

Набарлек (Petrogale concinna)  — вид родини Кенгурових; від лат. concinnus — «стрункий», «елегантний». Ендемік Австралії, водиться у двох роз'єднаних областях: на північному заході Кімберлі (Західна Австралія) і в Топ-Енді (Північна територія).

Показати більше

Головним чином це полохливі, нічні тварини, які зазвичай днюють у печерах і ущелинах. Уночі харчуються в місцях проживання: від мусонних тропічних лісів і хащів, оповитих виткими рослинами, до відкритих лісів і купинних луків. Діапазон поширення за висотою: 0–400 м. Місця їх існування характеризуються скельними виходами, кам'янистими ярами, валунами і, як правило, рідколіссям. Диплоїдний набір хромосом, 2n=16.

Показати менше

Ні

Нічні

Ро

Рослиноїдні

Фо

Фолівор

На

Наземний

Ст

Стрибун

Al

Altricial

Зо

Зоохорія

Те

Територіальні тварини

Од

Одинокий

Не

Не мігрант

N

починається з

Зовнішній вигляд

Морфометрія. Довжина голови й тіла: 290—350 мм, довжина хвоста: 220—310 мм, вага 1.05—1.7 кг.

Показати більше

Опис. Хутро коротке, м'яке, шовковисте. Забарвлення спини від рудо-червоного до сіруватого; боків — від червонуватого до оранжевого; нижніх частин тіла — від сірувато-білого до білого. Вид схожий на Petrogale burbidgei але відрізняється довшими вухами й будовою зубів. Хвіст стає темнішим до його кінця. Підошва гранульована. У самиць чотири молочні залози в сумці. Вагітність — 30 діб, єдине народжене маля відкриває очі на 110-й день, залишає сумку на 160-й день, стає незалежним на 175-й день.

Показати менше

Кліматичні пояси

Petrogale concinna карта середовища проживання
Petrogale concinna
Attribution-ShareAlike License

Звички та спосіб життя

Сезонна поведінка

Дієта та харчування

Популяція

Популяційні загрози

Загрози невідомі. Зміна складу і структури рослинності в результаті зміни режиму вогню, як вважається, є великою загрозою. Хоч дикі кішки полюють на континентальних тварин, досі не встановлено, чи є вони великою загрозою. Вид зустрічається в кількох природоохоронних територіях.

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися