Новозеландський морський котик

Новозеландський морський котик

Новозеландський морський котик

2 мови
Українська
Королівство
Підтип
Клас
Ряд
Підряд
Родина
ВИДИ
Arctocephalus forsteri

Новозеландський морський котик (Arctocephalus forsteri ) — представник підродини Південних морських котиків родини Отарієві (Otariidae).

Де

Денні

М'

М'ясоїдні

Ри

Рибоїдні

Мо

Молюскоїдні

На

Напівводний

Пр

Прекоціальний

Хи

Хижаки

Ос

Острівні ендеміки

Пл

Плаваючі

Ко

Кочові

На

Наземний

Те

Територіальні тварини

Ко

Конгрегаціні

По

Полігінія

Со

Соціальний

Іє

Ієразхічні

Не

Не мігрант

N

починається з

Зовнішній вигляд

Розмір тулуба у самців та самок різні. Перші дещо більше й мають довжину 250 см і вагу до 180 кг, самиці – 150 см у довжину і вагу – 70 кг. Шкіра – сіро-коричнева. У самців є грива.

Показати більше

Харчується новозеландський морський котик здебільшого рибою

Показати менше

Ареал

Географія

Ці тварини мешкають здебільшого на південному острові Нової Зеландії, на півдні Тасманії та Австралії. Також зустрічаються на островах Кемпбелл, архіпелагах Баунті, Чатем та Окленд. Деякі з котиків допливають до Нової Каледонії.

Новозеландський морський котик карта середовища проживання

Кліматичні пояси

Новозеландський морський котик карта середовища проживання
Новозеландський морський котик
Attribution-ShareAlike License

Звички та спосіб життя

Новозеландський морський котик веде сезонне життя. Взимку він перебуває здебільшого у морі, а влітку – на березі. Тут створює лежбища. Самці заводять т. зв. гареми, які існують близько 2 місяців. В цей час відбувається спарювання, линька, а також народження дитинчати. Одна самка народжує 1 котика.

Сезонна поведінка

Дієта та харчування

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися