Квол карликовий

Квол карликовий

Квол карликовий або північний

Царство
Підтип
Клас
Інфраклас
Рід
ВИДИ
Dasyurus hallucatus
Популяція
Невідомо
Тривалість життя
1-3 Р
Максимальна швидкість
24
15
км/годмиль/год
км/год миль/год 
Вага
350-1120
12.3-39.5
гунції
г унції 
Довжина
249-370
9.8-14.6
ммдюйми
мм дюйми 

Квол карликовий або північний (лат. Dasyurus hallucatus) — представник родини Кволових.

Зовнішній вигляд

Карликовий квол — найменший представник кволових. Самці більші за самиць. Самці мають тулуб завдовжки 27-37 см, тоді як самки — 25-31 см. Вага у самців коливається від 0,6 до 1,12 кг, а у самок — від 0,35 до 0,7 кг. Хвіст становить завдовжки 20-34,5 см. Хутро сіре або сіро-буре, коротке з білими плямами з боків і на спині.

Ареал

Географія

Карликовий квол раніше мешкав на значній території, втім внаслідок діяльності людини його ареал існування значно скоротився. Сьогодні квол зустрічається у Квінсленді, Західній Австралії, в деяких північних районах материка.

Квол карликовий карта середовища проживання
Квол карликовий карта середовища проживання
Квол карликовий
Attribution-ShareAlike License

Звички та спосіб життя

Активний уночі. Полюбляє скелясті місцини та евкаліптові ліси поблизу морського узбережжя. Гарно лазить по каменях, скелях та деревах. Харчується фруктами, сумчастими мишами, безхребетними, птахами, ящірками, зміями, жабами.

Показати більше

Статева зрілість настає в 10-11 місяців. Час парування починається в червні, у липні-серпні народжуються до 8 дитинчат. Після спарювання самці гинуть й молодих кволів виховує самиця. Тривалість життя — до 2 років.

Показати менше
Сезонна поведінка

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Coloring Pages

Посилання

2. Квол карликовий на сайті Червоного списку МСОП - http://www.iucnredlist.org/details/6295/0

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися