Carlito syrichta

Carlito syrichta

Carlito syrichta

2 мови
Українська
Королівство
Підтип
Клас
ВИДИ
Carlito syrichta

Carlito syrichta  — вид приматів з родини довгоп'ятових (Tarsiidae).

Ні

Нічні

Су

Сутінковий

Ко

Комахоїдні

М'

М'ясоїдні

Де

Деревний

Al

Altricial

Ос

Острівні ендеміки

Те

Територіальні тварини

Жи

Живородні тварини

Мо

Моногамні

Од

Одинокий

Не

Не мігрант

P

починається з

Ве

Великоокі тварини
(колекція)

Зовнішній вигляд

Тіло завдовжки 10 см. Хвіст голий, довший за тіло. Середня вага самців — 134 г, самиць — 117 г. Голова велика, округла, здатна повертатися майже на 360 °. Надзвичайно великі очі, пристосовані для нічного способу життя. Має рухливі вуха й гострий слух. Задні кінцівки особливо розвинені й мають подовжені щиколотки. Здатний стрибати з місця на відстань кількох метрів. Пальці довгі, закінчуються плоскими подушечками. Хутро густе, шовковисте, від сірого до темно-коричневого кольору. Зубна формула: 2: 1: 3: 3 у верхній щелепі, 1: 1: 3: 3 — в нижній, верхні ікла відносно невеликі.

Ареал

Географія

Континенти
Субконтиненти
Країни
Біогеографічні зони

Ендемік Філіппін. Поширений на південному сході країни на островах Мінданао, Бохоль, Лейте, Дінагат, Самар, Маріпіпі, Сіаргао, Басілан і Біліран.

Carlito syrichta карта середовища проживання

Кліматичні пояси

Carlito syrichta карта середовища проживання
Carlito syrichta
Attribution-ShareAlike License

Звички та спосіб життя

Поширений у тропічних вологих лісах. Живе в густому підліску. Активний вночі. Трапляється поодинці. Живиться комахами та іншими безхребетними. Спаровування відбувається у квітні-травні. Вагітність триває півроку. Народжується одне добре розвинене дитинча. Самиця годує його молоком два місяці. Статевозрілим стає у віці 2 років.

Сезонна поведінка

Дієта та харчування

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися