Крук строкатий

Крук строкатий

Крук строкатий

2 мови
Українська
Королівство
Клас
Родина
Рід
ВИДИ
Corvus albus

Крук строкатий (Corvus albus ) — вид горобцеподібних птахів роду крук (Corvus ) родини воронових (Corvidae). Видова назва albus дослівно означає «білий».

Де

Денні

Вс

Всеїдні

На

Наземний

Al

Altricial

Яй

Яйцекладні

Мо

Моногамні

Со

Соціальний

Пе

Перелітні

Не

Не мігрант

P

починається з

Чо

Чорно-білі тварини
(колекція)

Зовнішній вигляд

Довжина тіла 45-53 см. Розмах крил 33—39 см. Вага 520 г. Оперення глянсово-чорне окрім білих грудей, плечей, білі комірця. Дзьоб і ноги чорні. Очі темно-коричневого кольору.

Ареал

Географія

Країни поширення: Ангола, Бенін, Ботсвана, Буркіна-Фасо, Бурунді, Камерун, Центральноафриканська Республіка, Чад, Коморські острови, Конго, Конго, Демократична Республіка, Кот-д'Івуар, Джибуті, Екваторіальна Гвінея, Еритрея, Ефіопія, Габон, Гамбія, Гана, Гвінея, Гвінея-Бісау, Кенія, Лесото, Ліберія, Мадагаскар, Малаві, Мавританія, Маврикій, Майотта, Мозамбік, Намібія, Нігер, Нігерія, Руанда, Сенегал, Сейшельські острови, Сьєрра-Леоне, Сомалі, Південна Африка, Південний Судан, Судан, Свазіленд, Танзанія, Того, Уганда.

Показати більше

Мешкає на південь від Сахари (в тому числі на Мадагаскарі) у різних угіддях, окрім густих лісів та пустель. Живе на узліссях та на відкритій місцевості, частіше можна зустріти на берегах внутрішніх вод, на морському узбережжі, а також у культурних ландшафтах поблизу населених пунктів. Живе на висотах до 4500 м, наприклад, на Кіліманджаро.

Показати менше
Крук строкатий карта середовища проживання
Крук строкатий карта середовища проживання
Крук строкатий
Attribution-ShareAlike License

Звички та спосіб життя

Як правило, зустрічається парами або невеликими групами, хоча рясне джерело їжі може привабити велику кількість птахів. Живиться падлом, а також знаходить живу здобич, головним чином, на землі: комахи та інші безхребетні, дрібні рептилії і ссавці і молоді птахи — останніх ловить іноді в польоті. Є повідомлення, що вбива і їсть сплячих кажанів. Яйця інших птахів доповнюють раціон. Підбирає залишки зерна на полях.

Показати більше

Будує переважно на високих, вільно стоячих деревах або телефонних стовпах, великі гнізда з натуральних матеріалів, таких як гілки або трави, але також використовується ганчір'я. Блідо-зеленуваті, коричнево-плямисті 4—5 яєць, залежно від широти, висиджуються в період з вересня по листопад. Інкубаційний період становить 18-19 днів. Гніздовий період (час від вилуплення до оперення молоді) становить близько 45 днів. У вихованні беруть участь обидві статі.

Показати менше
Сезонна поведінка
Спів птаха

Дієта та харчування

Дієта Всеїдні

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися