Чиж сосновий

Чиж сосновий

Чиж сосновий

2 мови
Українська
Королівство
Клас
Родина
Підродина
Рід
ВИДИ
Spinus pinus

Чиж сосновий (Carduelis pinus ) — вид горобцеподібних птахів родини в'юркових (Fringillidae). Цей чижик — інвазивний вид, який в деякі зими може бути поширений майже по всій території Північної Америки до Мексики.

Де

Денні

Вс

Всеїдні

Зе

Зерноїдний

Ро

Рослиноїдні

На

Наземний

Де

Деревний

Al

Altricial

Те

Територіальні тварини

Мо

Моногамні

Пе

Перелітні

Со

Соціальний

Не

Не мігрант

Мі

Мігрант

P

починається з

Зовнішній вигляд

Ці пташки виглядають як одноколірні, маленькі, в коричневих цятках горобці, які мешкають у хвойних лісах. У зимові місяці, вони збираються і збиваються в зграї, що налічують від декількох птахів до декількох тисяч особин. Вони охоче відвідують годівниці з насінням будяків, і часто годуються пліч-о-пліч зі щигликами.

Показати більше

Дорослий самець соснового чижика сірувато-коричневий з вираженими коричневими пістринами. Крило і основа хвоста забарвлені у жовтий колір. Цей птах сягає 12-14 см завдовжки, і важить близько 12 грамів. Самки і молоді самці більш коричневі, жовтого кольору у них набагато менше.

Показати менше
Чиж сосновий карта середовища проживання
Чиж сосновий
Attribution-ShareAlike License

Звички та спосіб життя

Сезонна поведінка
Спів птаха

Дієта та харчування

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Гніздяться в більшості в хвойних лісах Канади. Самиця, яку супроводжує самиць, будує чашоподібне гніздо з гілочок і стебел трав на висоті від 1,5 до 15 м на гілках хвойних дерев. У кладці буває від 2 до 6 яєць, насиджує тільки самиця, вилуплення відбувається приблизно через 2 тижні. Про молодих піклуються обоє батьків, які відригують їм їжу. Молодь оперяється протягом наступних двох тижнів. Буває дві кладки в сезон.

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися