Microtus ochrogaster

Microtus ochrogaster

Microtus ochrogaster

2 мови
Українська
Королівство
Підтип
Клас
Родина
Підрід
ВИДИ
Microtus ochrogaster

Microtus ochrogaster (Полівка прерійна) — вид гризунів родини Хом'якові (Cricetidae).

Су

Сутінковий

Ро

Рослиноїдні

Фо

Фолівор

На

Наземний

Al

Altricial

Жи

Живуть в норах

Те

Територіальні тварини

Мо

Моногамні

По

Полігінія

Со

Соціальний

Не

Не мігрант

P

починається з

Зовнішній вигляд

Має грубе сіро-коричневе хутро зверху й жовтуватий хутро на нижній частині тіла. Має короткі вуха і короткий хвіст, який є дещо темнішим зверху.

Ареал

Географія

Країни проживання: Канада (Альберта, Манітоба, Саскачеван), США (Алабама, Арканзас, Колорадо, Іллінойс, Індіана, Айова, Канзас, Кентуккі, Луїзіана - Регіонально вимерли, Мічиган, Міннесота, Міссурі, Монтана, Небраска, Нью-Мексико, Північна Дакота, Огайо, Оклахома, Південна Дакота, Теннессі, Техас, Західна Вірджинія, Вісконсин, Вайомінг). Живуть в різних прерійних місцях проживання, а також сільськогосподарських угіддях на узвишші.

Звички та спосіб життя

Активні цілий рік. У холодну погоду, вони мають тенденцію бути більш активними протягом дня, в інших випадках, ведуть в основному нічний спосіб життя. Живуть колоніями. Їсть трави, коріння, плоди, насіння, кору і деяких комах. Хижаки: койоти, яструби, сови, лисиці і змії. Можуть розмножуватись цілий рік, особливо навесні / восени. Вагітність триває 20-23 днів. Є кілька приплодів на рік. Народжується 1—7, в середньому 3—4 дитинча.

Сезонна поведінка

Дієта та харчування

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися