Крячок полярний

Крячок полярний

Крячок полярний

2 мови
Українська
Королівство
Клас
Родина
Рід
ВИДИ
Sterna paradisaea

Крячок полярний (Sterna paradisaea ) — морський птах родини крячкових (Sternidae). Цей птах має навколополярний ареал, гніздиться переважно в арктичних та субарктичних районах Європи, Азії і Північної Америки (на південь до Бретані і Массачусетса). В Україні рідкісний залітний птах. Вид здійснює дуже протяжні міграції, в результаті чого щороку зустрічає літо двічі — над Арктикою і Антарктикою, подорожуючи на відстань близько 40 тис. км, а деякі навіть коло 90 тис. км. Це найдовший маршрут регулярної міграції серед всіх відомих тварин.

Показати більше

Полярні крячки мають тіло середнього розміру, до 33-35 см завдовжки та розмах крил 80-95 см. Оперення переважно сіре і біле, дзьоб і ноги червоні, тім'я чорне, лоб, щоки та шия білі. Верхня сторона крил сіра, передній край білий. Роздвоєний вилоподібний хвіст білуватий, із сірим обідком.

Полярні крячки живуть досить довго, доживаючи в природі до 20 років. Харчуються переважно рибою та невеликими морськими безхребетними. Вид досить поширений, загальна чисельність оцінюється в один мільйон особин. Хоча історія чисельності невідома, людська діяльність значно скоротила чисельність птахів на півдні ареалу гніздування.

Полярний крячок живе в Арктиці тільки влітку — коли за полярним колом полярний день і сонце не заходить. Наприкінці літа птах відлітає на південь, але не зупиняється в теплих країнах, а долає 20 тис. км до Антарктики, де саме починається літо і полярний день. 

Показати менше

Де

Денні

М'

М'ясоїдні

Ри

Рибоїдні

На

Наземний

Мо

Морські птахи

Пл

Планеруючі

Ко

Конгрегаціні

Яй

Яйцекладні

Пр

Прекоціальний

Пл

Планерувальники

Мо

Морські птахи

Мо

Моногамні

Со

Соціальний

Пе

Перелітні

Мі

Мігрант

A

починається з

Ма

Мандрівники
(колекція)

Ареал

Географія

Крячок полярний карта середовища проживання
Крячок полярний карта середовища проживання
Крячок полярний
Attribution-ShareAlike License

Звички та спосіб життя

Сезонна поведінка
Спів птаха

Дієта та харчування

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися