Замбар індійський

Замбар індійський

Замбар індійський

2 мови
Українська
Королівство
Підтип
Клас
Підряд
Родина
Підродина
Рід
ВИДИ
Rusa unicolor

Замбар індійський (Cervus unicolor або Rusa unicolor ) — вид ссавців підродини Cervinae. Має 4 підвиди. Назва походить із санскриту: «śambara».

Ні

Нічні

Су

Сутінковий

Ро

Рослиноїдні

На

Наземний

Бі

Бігун

Зо

Зоохорія

Ко

Кочові

Те

Територіальні тварини

Жи

Живородні тварини

Об

Об'їдають кущі

По

Полігінія

Со

Соціальний

Ст

Стадні

Не

Не мігрант

S

починається з

Ка

Камуфльовані тварини
(колекція)

Зовнішній вигляд

Це досить великий представник родини оленевих. Має товсті важкі шостикінцеві роги. Пеньки рогів короткі, сильно відхилені донизу. Очний відросток рога розташований біля самого пенька. Волосся густе, жорстке, на шиї утворює невелику гриву. Колір шерсті дуже темний, коричневий, майже чорний.

Показати більше

Довжина тулуба — 170—270 см, висота — 120—155 см, довжина хвоста — 22-35 см, вага — 150—315 кг, частіше — 200 кг.

Кількість хромосом 2n=58

Показати менше

Ареал

Географія

Індійський замбар розповсюджений у південній та південно-східній Азії. Особливо багато цього представника оленевих в Індії, Шрі-Ланці, Бангладеш, М'янмі, Лаосі, Камбоджі, Південному Китаї, Таїланді, В'єтнамі, островах Суматрі та Калімантан. Проведена його акліматизація у Новій Зеландії, Австралії, Флориді (США).

Показати більше

Індійський замбар мешкає у тропічних та субтропічних лісах, надаючи перевагу лісам із заростями бамбука.

Показати менше
Замбар індійський карта середовища проживання
Замбар індійський карта середовища проживання
Замбар індійський
Public Domain Dedication (CC0)

Дієта та харчування

Ця тварина дуже боязка. У випадку небезпеки видає голосний свист та тікає. Замбар дуже добре плаває. Самці поза періодом гону живуть окремо, одинаками. Самки замбарів з оленятами тримаються невеликими групами.

Показати більше

Гін у цих тварин починається із жовтня. Під час нього створюється гареми з 3-5 самок. Вагітність замбара триває 249—284 днів. Зазвичай народжується 1 оленятко, іноді 2. Як правило замбари народжуються у травні-червні.

Індійський замбар харчується здебільшого травою, листям та дикими фруктами.

Показати менше

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися